Με οδηγό το Europa League - MatchMoney

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Με οδηγό το Europa League

Δημοσιεύτηκε: Καθηγητής Μυστήριος στις 09:10 27/09/2020

〽️ Όσο κι αν εδώ και χρόνια στην Ένωση οι “εξωραϊστικοί” σύλλογοι της πραγματικότητας του ρεπορτάζ της, συναγωνίζονται σε ακτίνα δράσης ακόμη και την κρατική τηλεόραση σε σχέση με τα πεπραγμένα της (εκάστοτε) κυβέρνησης, η εικόνα της ΑΕΚ είναι προβληματική και οι αδυναμίες χτυπητές. Το μόνο παρήγορο είναι ότι και η Βόλφσμπουργκ, τόσο την Πέμπτη, όσο και στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα έδειξε ότι ψάχνεται, κυρίως δημιουργικά. Αν επιβεβαιώσει την ασφάλεια που ενέπνευσε ο Τσιντώτας και συνεχίσει τις σούπερ εμφανίσεις ο Σιμόες, το πρώιμο 2.20 του Stoiximan στο διπλό για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, είναι αποτρεπτικά δίκαιη απόδοση. Εξάλλου, για τους “λύκους” μεσολαβεί ένα ακόμη πιο δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια πολύ ώριμη και κυνική Φράιμπουργκ που δεν μασάει πουθενά.

❓ Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στο Βέλγιο (ή μάλλον στη Βαλλωνική περιοχή του, γιατί στη Φλάνδρα κανείς δεν ασχολείται) για το κατά πόσο η Σαρλερουά είναι στο μεταίχμιο του να αλλάξει επίπεδο και από μια συνεπή επαρχιακή ομάδα, να αναβαθμιστεί σε σοβαρή υποψήφια για τίτλους. Το εξαιρετικό της ξεκίνημα με 6/6 νίκες στο πρωτάθλημα, επιβεβαιώθηκε και με την πρόκριση επί της Παρτιζάν στην παράταση, με την εμφανώς καλύτερη φυσική κατάσταση των Βέλγων να αποδεικνύεται ο καθοριστικός παράγοντας που έκρινε το αποτέλεσμα. Για να αναβαθμιστεί όμως η Σαρλερουά, θα πρέπει να κερδίζει (σβηστά) παιχνίδια σαν αυτό με τη Μουσκρόν που ακολουθεί (αποτρεπτικό όμως το 1.70 στο διπλό, δεν έγινε ξαφνικά Άντερλεχτ) και κυρίως αυτό που ακολουθεί κόντρα στην εξαιρετική φέτος (και μάλλον ανώτερη της) Λεχ Πόζναν. Ο δε προπονητής της Σαρλερουά μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καθόλου “rotation” και δήλωσε ότι δεν είναι ούτε υπέρ, ούτε κατά – ανοίγουμε λοιπόν το καρνέ μας και σημειώνουμε πόσες αλλαγές θα κάνει σήμερα για να ξέρουμε τι θα κάνουμε κι εμείς την Πέμπτη.

Image may contain: 10 people, people smiling

⚠️ Θέλει πολύ δουλειά η Μίλαν που με τα τερτίπια του Ζλάταν (που θα μείνει εκτός λόγω Covid) και το χαμηλό (για κλαμπ αυτού του βεληνεκούς) εκτόπισμα του Πιόλι, κινδυνεύει να “χάσει” μια ακόμη χρονιά. Και όσο κι αν το Κροτόνε ήταν απογοητευτικό στην πρεμιέρα, ένα ταξίδι στην Καλαβρία δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση, πόσο μάλλον όταν αρχιτέκτονας του Κροτόνε, είναι ο Τζιοβάνι Στρόπα, γέννημα-θρέμμα Λομβαρδός, ο οποίος ξεκίνησε τόσο την ποδοσφαιρική του, όσο και την προπονητική του καριέρα στις ακαδημίες της Μίλαν (από όπου μάλιστα απολύθηκε μετά από ήττα από τη Ρόμα στα προημιτελικά του πρωταθλήματος της Primavera) και που λογικά δεν θα πρέπει να χάνει ευκαιρία να επαναλαμβάνει στον ψυχολόγο του, πόσο μεγάλο απωθημένο έχει να καταλήξει μια μέρα στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας…

⛔️ «What the f’ck guys!?», βρισκόμαστε στο 39ο ένατο λεπτό, η Βασιλεία φαίνεται να κάνει περίπατο κόντρα στην ταλαιπωρημένη από τα εξωαγωστικά θέματα της Ανόρθωση, αλλά παραδόξως η ατάκα ανήκει σε παίκτη της Ανόρθωσης, απηυδισμένο από την πλήρη αδιαφορία και απάθεια των παικτών της Βασιλείας, καθώς δεν έδειχνε κανείς διάθεση να εκτελέσει ένα αράουτ. Η Βασιλεία πραγματικά δεν βλέπεται φέτος (σε κανένα της ματς) και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο β΄ ημίχρονο, με την Ανόρθωση παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 50΄, να μειώνει σε 3-2 και κάνει θρίλερ το ματς στο τέλος. Με τέτοιες εμφανίσεις και τον Σφόρτσα να χτυπιέται στον πάγκο (με διάχυτο τον εκνευρισμό του από την μη αποδοχή του από τον κόσμο – μήπως και τους παίκτες;) το παιχνίδι στη Γενεύη κόντρα στην ποιοτική και φιλόδοξη Σερβέτ, προμηνύεται παραπάνω από δύσκολο…

Image may contain: 1 person, outdoor

💣 Τα έδωσε όλα η Μπόντο/Γκλιμτ στο Μιλάνο και πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ισοφαρίσει και να πάει τη Μίλαν στην παράταση. Η επιστροφή από το Duomo στον Νορβηγικό βορά, με το πρωτάθλημα εξασφαλισμένο και τον καιρό να χειμωνιάζει, δεν είναι το πιο θελκτικό πράγμα στον κόσμο και αν δεν γκελάρει τώρα, κόντρα στην εξαιρετική φέτος Βαλερένγκα, οικοδόμημα του πιο «κωλοπετσομένου» προπονητή στη Νορβηγία, πότε θα το κάνει; Εν πάσει περιπτώσει, 1.53 λέει η αγορά τον άσσο, 1.80+ είναι η δική μου εκτίμηση, ταμάμ το 4.00 της Βαλερένγκα στο Draw no Bet.

Ανεξαρτήτως βαθμολογίας η Σούντσβαλ ίσως έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος στην Superettan, αλλά ένα ανεξήγηγτο σερί από 5 ήττες (περισσότερο προϊόν συγκυριών, παρά κακών εμφανίσεων) την έφερε πίσω στη βαθμολογία. Την Τρίτη όμως επέστρεψε στις νίκες (το 0-1 επί της Νόρμπι, θα μπορούσε να είναι και 0-3) και δεν θα αποτελέσει καθόλου έκπληξη αν στην συνέχεια κάνει πέντε σερί νίκες – πριν ένα μήνα, ο άσσος της επί της Τρέλεμποργκ δεν θα έδινε πάνω από 1.60. “Last but not least”, σημειώνω την τρομερή φόρμα της Λιντόμε (Γ΄Σουηδίας) με 4 σερί νίκες με εξαιρετικές εμφανίσεις – το δε σημερινό της ματς θα έπρεπε να είναι απολύτως μοιρασμένο και όχι βέβαια φαβορί του 1.90 ο άσσος, όπως έχει ορίσει ο μπουκ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ TIPSTERS