Μεταγραφές ΑΕΚ - Τσάρλι: Μεταγραφή ουσίας ο Γκατσίνοβιτς

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Μεταγραφές ΑΕΚ, Μεταγραφές Παναθηναϊκός

Τσάρλι: Μεταγραφή ουσίας ο Γκατσίνοβιτς

Δημοσιεύτηκε: Τσάρλι στις 09:41 28/06/2022

Ο Τσάρλι γράφει για την αρπαγή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την ΑΕΚ, το πόσο σημαντική είναι η μεταγραφή για την ‘’ένωση’’ και το αύριο του Παναθηναϊκού. Δες εδώ όλες τις αναλύσεις του Match Money για τις μεταγραφές του καλοκαιριού. 

Μεταγραφές ΑΕΚ: Τι έκανε πέρσι ο Γκατσίνοβιτς

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς βοήθησε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος στη βελτίωση του Παναθηναϊκού και στο να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Δεν ήταν εντυπωσιακός, όμως έδωσε στον Παναθηναϊκό στοιχεία που χρειαζόταν και στα πλέι οφ και στον τελικό του κυπέλλου. Έγινε ο άνθρωπος που ξεκλείδωνε τις αντίπαλες άμυνες ή με το έξτρα πάτημα του στην αντίπαλη περιοχή ή με μία απλή σωστή επιλογή, στην τελική πάσα, που έφερνε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Στους λίγους μήνες, που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό ο 27χρονος Σέρβος, έπαιξε σε 17 παιχνίδια, δεν σκόραρε, έδωσε 4 τελικές πάσες που έγιναν γκολ, κέρδισε το πέναλτι στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Μεταγραφές ΑΕΚ, Μεταγραφές Παναθηναϊκός, Γκατσίνοβιτς 28062022
Ξεμπλόκαρε τον Παναθηναϊκό ο Γκατσίνοβιτς.

Έδειξε πως μπορεί με άνεση να παίξει και σαν εσωτερικός χαφ, σε 4-3-3, στη θέση 8 στο 4-2-3-1, όπως και στο ρόλο του επιτελικού χαφ. Γνωρίζει πώς να βρίσκεται και να αγωνίζεται ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, να βοηθά στην κυκλοφορία της μπάλας και να την περνά  στην αντίπαλη περιοχή.  Έδειξε ένα άγχος στην τελική προσπάθεια, βρέθηκε πολλές φορές με τα πατήματα του σε καλή θέση εκτέλεσης, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και υπήρξαν και απογοητευτικές εκτελέσεις.

Ο προπονητής του στον Παναθηναϊκό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θεωρεί πως η προσθήκη του ξεμπλόκαρε σημαντικά την ομάδα του, έδωσε στοιχεία που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να βελτιωθεί, τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας, όσο και στον τρόπο που στόχευε στο να βγάζει τις επιθέσεις της. Ο Γκατσίνοβιτς βοήθησε στο να βγαίνουν οι επιθέσεις από τον άξονα και με αυτόν τον τρόπο απελευθέρωσε και τους Αϊτόρ, Παλάσιος.

”Η ΑΕΚ έχει μείνει τα τελευταία χρόνια πολύ πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό στο πιο υψηλό επίπεδο. Είναι φανερό, όμως, πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλει να βάλει μία πραγματικά καλή ομάδα στο νέο γήπεδο και οι κινήσεις γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση”

Μεταγραφές Παναθηναϊκός: Γκίνια και προβληματισμός

Επίσης, ο Γιοβάνοβιτς θεωρούσε πως ό,τι είδαμε από αυτόν ήταν το μίνιμουμ που μπορεί να προσφέρει. Με λίγα λόγια είχε δώσει την εντολή στη διοίκηση για να τον αποκτήσει. Στον Παναθηναϊκό εκτίμησαν πως ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ τους. Πως από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν είναι στα βασικά πλάνα της ομάδας του, όσο ο χρόνος περνά και δεν έχει βρει ομάδα θα πέσουν και οι απαιτήσεις της Χοφενχάιμ. Θεώρησαν πως στα μέσα Αυγούστου η τιμή του ποδοσφαιριστή για αγορά θα έχει πέσει στα μισά απ’ αυτά που θα χρειαζόντουσαν να δώσουν τώρα. Δεν περίμεναν σε καμιά περίπτωση στον Παναθηναϊκό να χτυπήσει σ’ αυτά τα νούμερα άλλη ελληνική ομάδα τον ποδοσφαιριστή και αιφνιδιάστηκαν. Το γεγονός πως μέσα σε λίγες ημέρες ο σύλλογος άφησε τον Βέλεθ να φύγει, έχασε έναν από τους καλούς χαφ του και δεν έχει ανανεώσει ο Βιγιαφάνες έχει δημιουργήσει προβληματισμό και γκρίνια στους φίλους του.

Μεταγραφές Παναθηναϊκός: Έχασε τρεις παίκτες κορμού

Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί. Είναι όμως και το μοντέλο που λειτουργεί κάπως δυσλειτουργικό. Χωρίς τεχνικό διευθυντή μένει πίσω στις διαπραγματεύσεις, αργεί και γίνονται λάθη. Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρη η απόφαση να μεγαλώσει το μπάτζετ και να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό. Όμως, η αλήθεια είναι πως ο χρόνος περνά, φέτος ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρές υποχρεώσεις μέσα στο καλοκαίρι και θα πρέπει να είναι έτοιμος. Από την ομάδα που τελείωσε την περσινή σεζόν, λείπουν και δεν έχουν αντικατασταθεί τρεις παίκτες κορμού. Ο βασικός στόπερ Βέλεθ και δύο από τους τρεις βασικούς κεντρικούς χαφ, ο Βιγιαφάνες και ο Γκατσίνοβιτς. Καταλαβαίνετε πως ο χρόνος περνά, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ανταγωνιστικός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ώστε να δώσει τη μάχη για να μπει στους ομίλους και οι οπαδοί του αρχίζουν να πιστεύουν πως θα ξεκινήσει αποδυναμωμένος. Από το ρεπορτάζ, πάντως, προκύπτει, πως σύντομα θα αρχίσουν να έρχονται ποδοσφαιριστές και θα γίνει κατανοητό πως οι εποχές στο σύλλογο έχουν αλλάξει. Ασφαλώς πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πράξεις, ώστε να κάνουμε και τις εκτιμήσεις μας.

Μεταγραφές ΑΕΚ, Μεταγραφές Παναθηναϊκός, Γκατσίνοβιτς
Τρεις παίκτες κορμού έχει χάσει ο Παναθηναϊκός.

Μεταγραφές ΑΕΚ: Αλλάζει κατεύθυνση

Η διοίκηση της ΑΕΚ αρχίσει να δείχνει έμπρακτα πως ο σύλλογος αλλάζει κατεύθυνση. Η μεταγραφή Γκατσίνοβιτς είναι μία προσθήκη ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Η ΑΕΚ έδωσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ στη Χοφενχάιμ, μαζί με κάποια μπόνους θα πλησιάσει το 1,5. Συμβόλαιο 1 εκατομμυρίου σε ένα ποδοσφαιριστή που δεν θα κάνει τον κόσμο να περιμένει στο αεροδρόμιο, όμως θα δώσει άμεσα σημαντική βοήθεια στην ομάδα. Ο Γκατσίνοβιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής προπονητή, που παίζοντας με απλότητα ανάμεσα στα χαφ και στα στόπερ του αντιπάλου, ψάχνει την μπάλα σε χώρους που δημιουργούν πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Αυτός είναι ο λόγος, που παρότι δεν πέτυχε γκολ, ο Γιοβάνοβιτς θεωρούσε τη μεταγραφή του κλειδί στην επιτυχία της ομάδας του και ο Αλμέιδα τον είχε ξεχωρίσει από άλλες περιπτώσεις στη συγκεκριμένη θέση. 

”Η ΑΕΚ για πολλά χρόνια ταλαιπωρείται από την ανάγκη της να δίνει στον Μάνταλο, περισσότερο χρόνο και πιο σημαντικό ρόλο απ’ αυτόν που μπορεί να αντέξει ο ίδιος, αλλά και οι φίλοι της ομάδας. Υπήρξαν γκρίνιες, ανοιχτές και άδικες αποδοκιμασίες προς τον ποδοσφαιριστή, που πάντοτε κατέληγαν στο εξής ερώτημα: Αν ο Πέτρος Μάνταλος έπαιρνε τη θέση κάποιου καλύτερου ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχε κάποιος ανώτερος στο χώρο του. Αυτήν τη φορά η ΑΕΚ απέκτησε ποδοσφαιριστή που στους χώρους που κινείται ο Μάνταλος ασφαλώς και μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα. Να αγωνιστεί με μεγαλύτερη ένταση και να βοηθήσει περισσότερο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, στην τελική δημιουργία, αλλά και στην πίεση στον αντίπαλο”