ΣΤΟΙΧΗΜΑ - ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΝΑΔΑΣ – ΜΑΡΟΚΟ (1/12/22)
HOT MATCH

ΚΑΝΑΔΑΣ

1 - 2 01-12-22

ΜΑΡΟΚΟ

Για τον αγώνα ΚΑΝΑΔΑΣ-ΜΑΡΟΚΟ γράφει ο Μάκης Πορτούλας Ημερομηνία: 09:32 30/11/22

Δώσε το προγνωστικό σου

1
X
2
U
O
Advertisement

*** «Αλ Τουμάμα» (44.400 θ.), Ντόχα.

*** Διαιτητής: Ράφαελ Κλάους (Βραζιλία).

*** Το Μαρόκο με νίκη ή ισοπαλία προκρίνεται. Με ήττα α) προκρίνεται αν η Κροατία νικήσει το Βέλγιο, β) αν έρθει ισοπαλία το Βέλγιο-Κροατία και έχει καλύτερο γκολ άβερεϊτζ από το Βέλγιο (τώρα Μαρόκο +2, Βέλγιο -1), γ) αν νικήσει το Βέλγιο την Κροατία και έχει καλύτερο γκολ άβερεϊτζ από την Κροατία (τώρα Κροατία +3, Μαρόκο +2). Ο Καναδάς έχει αποκλειστεί.

ΑΝΑΛΥΣΗ
  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής κόντρα στην Κροατία την Κυριακή ξεκίνησε ιδανικά για τους «κόκκινους» με γκολ μόλις στο 2’, το πρώτο στην ιστορία τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όμως, μέχρι την ανάπαυλα το πλεονέκτημά τους είχε εξανεμιστεί, με τα γκολ του 36’ και του 44’. Απότοκο της κυριαρχίας των Κροατών στη μεσαία γραμμή, όπου ο 39χρονος αρχηγός Χάτσινσον υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά και της κάκιστης αμυντικής συμπεριφοράς τους, όταν άρχισαν να πιέζονται.

Δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν πάλεψαν και στο δεύτερο μέρος (έκαναν κάποιες φάσεις), όμως φανερά η προσπάθειά τους υπολειπόταν των πιο σωστά στημένων, περισσότερο ψύχραιμων και έξυπνων Κροατών, που βρήκαν χώρους σε ανοιχτό γήπεδο.

Το 3-1 του 70’ ήταν το «καρφί στο φέρετρο» του Καναδά, το 4-1 (xGoals 3,24 – 0,65, τελικές προσπάθειες 13-9, εντός εστίας 10-2).  στις καθυστερήσεις, «ευγενική προσφορά» του στόπερ Μίλερ, δεν πόνεσε λιγότερο ή περισσότερο.

«Όσο περισσότερο πιέζεις, τόσο πιο πολύ παίρνεις ρίσκα και τόσο πιο ανοιχτός γίνεσαι απέναντι στην ποιότητα της αντιπάλου. Χρειάστηκε να κάνουμε τακτικές προσαρμογές στο β’ μέρος, αφήσαμε χώρους και η Κροατία ήταν καταπληκτική στο transition παιχνίδι» σχολίασε ως σημείο «κλειδί» του αγώνα με την Κροατία ο κόουτς Χέρντμαν.

Έγινε έτσι η δεύτερη ομάδα χρονικά, που αποχαιρέτισε το Μουντιάλ του Κατάρ μετά τη διοργανώτρια, κάνοντας το 2/2 σε αποτυχίες, καθώς την ήττα της πρεμιέρας από το Βέλγιο διαδέχτηκε αυτή από την Κροατία.

Η μεγάλη διαφορά ήταν πως αν στο εναρκτήριο παιχνίδι με το Βέλγιο κέρδισε όλες τις εντυπώσεις με τον τρόπο που αγωνίστηκε και τις ευκαιρίες που δημιούργησε, αξίζοντας κάτι καλύτερο, με την Κροατία δεν συνέβη το ίδιο.

Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον εκλέκτορα Χέρντμαν πως «όπλισε» μια πιο έμπειρη σε μεγάλα ματς (είναι άλλωστε φιναλίστ του τελικού του προηγούμενου Μουντιάλ) και περισσότερη ποιοτική αντίπαλο όπως η Κροατία με ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Κι αυτό γιατί μετά το τέλος του ματς της πρεμιέρας με το Βέλγιο μάζεψε τους παίκτες του και τους είπε «δείξατε πως αξίζετε να βρίσκεστε εδώ, πάμε τώρα να γαμη… με την Κροατία». Κάτι που σαφώς δεν πέρασε έτσι από τους Κροάτες, με τη δήλωση του Κράμαριτς χαρακτηριστική: «στο τέλος η Κροατία έδειξε ποιος γά..σε ποιον»).

Και τώρα αυτό που απομένει για τους Βορειοαμερικανούς είναι δίχως άγχος και πίεση, αλλά και δίχως ουσιαστικό κίνητρο να κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα σε έναν αντίπαλο, που παίζει την πρόκρισή του στους «16» της διοργάνωσης. Πάντως όπως τόνισε και ο χαφ Οσόριο, το κλίμα είναι «πολύ καλό» στις τάξεις της ομάδας, με την προπόνηση την Τρίτη να δέχεται ως επισκέπτες φίλους και συγγενείς των παικτών.

Αμφίβολος ο σημαντικός μέσος Εουστάκιο, που δεν προπονήθηκε την Τρίτη, αλλά ούτε και την Τετάρτη, έχοντας αντικατασταθεί στο ημίχρονο του ματς με την Κροατία λόγω προβλήματος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-3): Μπόριαν – Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ – Μπιουκάναν, Κονέ, Πιετί, Αντεκούγκμπε – Ντέιβιντ, Λάριν, Ντέιβις.

Είναι πάντα πολύ δύσκολο να υπολογίσεις τί θα πράξει ένας προπονητής, που η ομάδα του έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης μαθηματικά, αλλά έχει έναν ακόμα αγώνα να δώσει. Η λογική λέει πως δεν την αφήνει δίχως αλλαγές, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα πραγματοποιήσει επιδερμικές ή σαρωτικές.

Σίγουρα ο νεαρός ανερχόμενος μέσος Κονέ έχει όλα τα φόντα να χριστεί βασικός. Από κει και πέρα, γερή υποψηφιότητα για την αρχική ενδεκάδα θέτουν τόσο ο Χόιλετ, που ήταν πολύ καλός στην πρεμιέρα, όσο και ο έμπειρος Οσόριο, αλλά και ο χαφ Πιετί αν ο Εουστάκιο δεν προλάβει. Λογικά δεν θα υπάρξει αντικατάσταση τερματοφύλακα.

Στα 29 επίσημα παιχνίδια του από το 2020 είχε 18 Ν/G, 12 «2-3 γκολ».

4/5 παιχνίδια του σε Μουντιάλ, Under 2,5 και N/G.

Σκόραρε πρώτος στα 17 από τα 29 επίσημα της τελευταίας τριετία, νίκησε στα 16.

Περίπου το 1/3 των κόρνερ του στα 29 επίσημα της τελευταίας τριετίας ήταν στα «9-10» (με το Βέλγιο το ματς είχε οκτώ, με την Κροατία, επτά).

Τα 24 γκολ από τα 71 που σκόραρε την τελευταία τριετία στα επίσημά του, ήτοι λίγο πάνω από το 1/3 σημειώθηκε στο τελευταίο 20λεπτο.

Από τις έξι τελευταίες ήττες του σε φιλικά – επίσημα, στις τέσσερις δεν έχει σκοράρει.

  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Επική νίκη επί του Βελγίου με 2-0, απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η αναμέτρηση μάλιστα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο αναντικατάστατος κίπερ Μπουνού υπέφερε από στομαχικές διαταραχές και ζαλάδα, δοκίμασε να αγωνιστεί, όμως λίγα λεπτά πριν το πρώτο σφύριγμα έδωσε οικειοθελώς τη θέση του στον Μουνίρ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Μαροκινοί απορρόφησαν με σχετική άνεση την πίεση των Βέλγων στο πρώτο μέρος με τους Αγκέρντ, Σαΐς και Άμραμπατ να καθαρίζουν τα πάντα. Επικίνδυνο το ίδιο στις αντεπιθέσεις, σκόραρε στο 45+2’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζίγεχ, με το τέρμα να ακυρώνεται σωστά καθώς ο εκτεθειμένος Σαΐς μπλόκαρε την όραση του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Ισορροπημένο το ματς και στην επανάληψη, στο 73’ ήρθε όμως η μαγική στιγμή, με τον επιτελικό χαφ Σαμπίρι να εκτελεί φάουλ από πλάγια θέση και να αιφνιδιάζει τον Κουρτουά. Το γκολ χρεώθηκε πάντως στον Σαΐς, ο οποίος άγγιξε ίσα ίσα την μπάλα. Κράτησε άνετα το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία λεπτά, εκεί όπου ο εξτρέμ Αμπουκλάλ σκόραρε δεύτερο γκολ στο 90+2’.

Συνολικά, το Μαρόκο πραγματοποίησε μια απίθανη εμφάνιση, σε σχέση φυσικά και με το μέγεθος του αντιπάλου. Το πρέσινγκ στο κέντρο του γηπέδου ήταν και πάλι υποδειγματικό, με τον Άμραμπατ να κυριαρχεί, ενώ στην άμυνα άπαντες ήταν άψογοι. Παίκτης του αγώνα πάντως ο Ζίγεχ, ο οποίος έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Βέλγων και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως ψάχνει απαντήσεις για τον λιγοστό χρόνο συμμετοχής που έχει στην Τσέλσι.

«Σε αυτές τις διοργανώσεις πρέπει να επιλέξεις αν θες να παίξεις θεαματικά ή να κερδίσεις. Εμείς, ως Μαροκινοί, έχουμε μια σκληρή άμυνα και δεχόμαστε δύσκολα φάσεις. Με την ποιότητα που διαθέτουμε γνωρίζουμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Δεν είμαστε μια κορυφαία ομάδα, όμως όπως έχω ήδη πει, θα είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να μας κερδίσει» τα λόγια του Ρεγκραγκί αναφορικά με την πορεία της ομάδας του.

Ιστορικές στιγμές για το Μαρόκο, απαιτείται μονάχα ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον αδιάφορο Καναδά για να επικυρώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι επιδόσεις της ομάδας θυμίζουν εκείνες της χρυσής φουρνιάς του 1986, τότε που το Μαρόκο πήρε την πρώτη (και τελευταία μέχρι τώρα) πρόκριση από τους ομίλους ενός Μουντιάλ. Το κατάφερε μάλιστα, τερματίζοντας πρώτο σε έναν όμιλο με Αγγλία, Πολωνία και Πορτογαλία.

Μέσα λογικά ο βασικός κίπερ Μπουνού, με τον γιατρό της ομάδας να είναι καθησυχαστικός για την κατάστασή του.

Αντιθέτως, συνέστησε προσοχή όσον αφορά τη διαθεσιμότητα του Χακίμι, ο οποίος θα προπονηθεί πιο ελαφριά και οι πιθανότητες είναι υπέρ του για να προλάβει το ματς με τον Καναδά.

ΟΚ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ζίγεχ, παρά τον μικροτραυματισμό του.

Τέλος, ο Μαζραουί αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο κόντρα στο Βέλγιο, επομένως δείχνει πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπουνού – Χακίμι, Σαΐς, Αγκέρντ, Μαζραουί – Αμραμπάτ, Αμαλά, Ουνάχι – Ζίγεχ, Εν Νεσίρι, Μπουφάλ.

Κανένας λόγος να αλλάξει ο Ρεγκραγκί την επιτυχημένη του φόρμουλα, το αμυντικογενές 4-3-3 που επιλέγει δουλεύει εξαιρετικά ως τώρα στη διοργάνωση.

Σταθερός επίσης όσον αφορά τα πρόσωπα που επιλέγει στο αρχικό σχήμα, μοναδικός λόγος για να αλλάξει κάτι είναι αν κάποιος εκ των Μπουνού, Χακίμι και Ζίγεχ δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

Σε αυτή την περίπτωση θα επιλεχθεί ο Μουνίρ ο οποίος ήταν εξαιρετικός κάτω από τα γκολπόστ κόντρα στο Βέλγιο, ενώ οι υπόλοιπες δύο θέσεις θα καλυφθούν πιθανότατα από τους Ατίγια-Αλάχ και Αμπουκλάλ.

Έξι κερδισμένα πέναλτι στα τελευταία δώδεκα ματς (επίσημα – φιλικά).

Δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία έξι (επίσημα – φιλικά).

Μετρά συνολικά τρεις νίκες σε 18 αγώνες σε τελική φάση Μουντιάλ.

Καναδάς

ΟΛΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

Μαρόκο

ΟΛΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ - World Cup Grp. F

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΜΑ
ΟΜΑΔΑ ΑΓ Β Ν Ι Η ΓΚΟΛ Ν Ι Η ΓΚΟΛ Ν Ι Η ΓΚΟΛ
1 Μαρόκο 3 7 2 1 0 4 - 1 0 1 0 0 - 0 2 0 0 4 - 1 INN
2 Κροατία 3 5 1 2 0 4 - 1 1 1 0 4 - 1 0 1 0 0 - 0 INI
3 Βέλγιο 3 4 1 1 1 1 - 2 1 0 1 1 - 2 0 1 0 0 - 0 NHI
4 Καναδάς 3 0 0 0 3 2 - 7 0 0 1 1 - 2 0 0 2 1 - 5 HHH

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. A

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Ολλανδία 0 3 0 0 2 1 0 2 0 0 0 1 0 3 0 3 0 1 2
Σενεγάλη 0 2 1 0 2 1 0 0 1 0 2 0 0 1 2 2 1 2 1
Ισημερινός 0 3 0 0 1 0 2 0 0 1 1 0 1 2 1 3 0 2 1
Κατάρ 0 2 1 0 0 0 3 0 0 2 0 0 1 2 1 2 1 1 2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. B

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Αγγλία 1 1 0 1 1 2 0 1 1 0 0 1 0 1 2 2 1 1 2
ΗΠΑ 2 1 0 0 2 1 0 1 0 0 1 1 0 3 0 3 0 1 2
Ιραν 1 1 0 1 0 1 2 0 0 1 0 1 1 2 1 2 1 1 2
Ουαλία 0 3 0 0 0 2 1 0 2 0 0 0 1 2 1 3 0 1 2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. C

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Αργεντινή 0 3 0 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 2 1 3 0 1 2
Πολωνία 1 2 0 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 3 0 3 0 0 3
Μεξικό 1 2 0 0 0 3 0 0 1 0 0 2 0 2 1 3 0 1 2
Σαουδική Αραβία 0 3 0 0 0 1 2 0 1 0 0 0 2 1 2 3 0 2 1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. D

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Γαλλία 1 1 1 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 1 2 2 1 2 1
Αυστραλία 2 0 1 0 1 1 1 0 1 0 1 0 1 2 1 2 1 1 2
Τυνησία 3 0 0 0 0 2 1 0 1 1 0 1 0 3 0 3 0 0 3
Δανία 2 1 0 0 0 3 0 0 1 0 0 2 0 2 1 3 0 1 2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. E

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Ιαπωνία 1 2 0 0 0 1 2 0 1 1 0 0 1 1 2 3 0 2 1
Ισπανία 0 2 0 1 2 1 0 1 1 0 1 0 0 1 2 2 1 2 1
Γερμανία 0 2 1 0 2 1 0 1 0 0 1 1 0 1 2 2 1 3 0
Κόστα Ρίκα 1 0 1 1 0 1 2 0 0 1 0 1 1 1 2 1 2 1 2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. H

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Πορτογαλία 0 2 1 0 0 3 0 0 2 0 0 1 0 1 2 2 1 2 1
Νότια Κορέα 1 1 1 0 0 2 1 0 1 1 0 1 0 1 2 2 1 2 1
Ουρουγουάη 1 2 0 0 1 2 0 0 1 0 1 1 0 3 0 3 0 0 3
Γκάνα 0 1 2 0 1 1 1 0 0 1 1 1 0 1 2 1 2 2 1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. G

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Βραζιλία 2 1 0 0 0 3 0 0 2 0 0 1 0 3 0 3 0 0 3
Ελβετία 2 0 1 0 0 3 0 0 1 0 0 2 0 2 1 2 1 1 2
Καμερούν 2 0 1 0 0 2 1 0 1 1 0 1 0 2 1 2 1 1 2
Σερβία 0 1 2 0 1 2 0 0 1 0 1 1 0 1 2 1 2 2 1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. F

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Μαρόκο 1 2 0 0 1 2 0 0 1 0 1 1 0 2 1 3 0 1 2
Κροατία 2 0 1 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 2 1 2 1 1 2
Βέλγιο 2 1 0 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 3 0 3 0 0 3
Καναδάς 1 1 1 0 0 0 3 0 0 1 0 0 2 1 2 2 1 2 1