ΣΤΟΙΧΗΜΑ - ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΑΠΩΝΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (05/12/22)
HOT MATCH

ΙΑΠΩΝΙΑ

1 - 1 05-12-22

ΚΡΟΑΤΙΑ

Για τον αγώνα ΙΑΠΩΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ γράφει ο Γιάννης Μπαλαμπάνης Ημερομηνία: 11:00 04/12/22

Δώσε το προγνωστικό σου

1
X
2
U
O
Advertisement
ΑΝΑΛΥΣΗ
  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Φονικοί «σαμουράι», δεύτερη ανατροπή στον όμιλο απέναντι σε θηρίο μετά από αυτήν της πρεμιέρας, 2-1 την Ισπανία και απίστευτη όπως εξελίχθηκε πρόκριση στα νοκ άουτ!

Ο Μοριγιάσου για 3ο σερί ματς ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα, με τους Ίβηρες άλλαξε ακόμα και το σύστημα. Το παραδοσιακό του 4-2-3-1 έδωσε θέση σε ένα 3-4-3 προσπαθώντας να γεμίσει το κέντρο και να ματσάρει το πάσινγκ γκέιμ των Ισπανών.

Στο πρώτο ημίχρονο έκανε μια τρύπα στο νερό. Η ομάδα του βρέθηκε πίσω νωρίς στο σκορ και με μεγάλη δόση τύχης το κράτησε τόσο χαμηλά, πήγε στην ανάπαυλα έχοντας κάτω από 20% κατοχή της μπάλας.

Ο Ιάπωνας τεχνικός όμως, όπως και στο ματς με τη Γερμανία, πήρε το μαγικό του ραβδάκι στο β’. Το ξεκίνησε με δύο αλλαγές οι οποίες έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην ανατροπή του σκορ. Ο Ντόαν ισοφάρισε στο 48’ και ο Μιτόμα «πρόλαβε» την μπάλα πριν βγει άουτ και την έστειλε συστημένη στον Τανάκα για το 2-1. Το δεύτερο γκολ πέρασε από μακρύ έλεγχο VAR και ως δια μαγείας κατοχυρώθηκε, όλος ο πλανήτης είδε την μπάλα εκτός γραμμής. Η συνέχεια ήταν πολύ πιο εύκολη από ότι θα φανταζόταν κανείς, ο Μοριγιάσου φόρτωσε την άμυνά του η οποία καθάριζε τα πάντα με τεράστια ευκολία, ο Γκόντα χρειάστηκε ελάχιστες φορές να επέμβει.

«Για την Ασία και την Ιαπωνία, έχουμε σαφώς ακόμα πολλά πράγματα να μάθουμε αλλά δείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε στο κορυφαίο επίπεδο κερδίζοντας δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο παγκόσμιο στερέωμα» το σχόλιο του Μοριγιάσου που στο ημίχρονο άκουσε τα μύρια από τους κριτές των social media. Αυτός μίλησε με πράξεις βγαίνοντας πρώτος σε έναν όμιλο όπου οι μπουκ τον είχαν σχεδόν καταδικασμένο πριν την έναρξή του αλλά και μετά την ήττα από την Κόστα Ρίκα. Η ομοσπονδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη συσκέφθηκε και συζήτησε το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του, κάτι που έμοιαζε σχεδόν απίθανο πριν 2 εβδομάδες.

Χαμός βέβαια στο Τόκυο και τις άλλες μεγάλες πόλεις τις χώρας. Το ματς τέλειωσε τις πρωινές ώρες της ημέρας, ώρα Ιαπωνίας, και αυτόματα στήθηκε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι σε πλατείες, το μετρό, όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Άνθρωποι που πήγαιναν στις δουλειές τους, κουστουμάτοι και μη, έγιναν ένα κουβάρι μην μπορώντας να πιστέψουν την επιτυχία της εθνικής τους. Όλα αυτά φυσικά σε ιαπωνικά πλαίσια οπότε οι λέξεις «χαμός», «πάρτι» και «κουβάρι» δεν αντικατοπτρίζουν επακριβώς αυτό που μας έρχεται αυτόματα στο μυαλό.

Σιγή ιχθύος όσον αφορά το ματς με την Κροατία, ο Μοριγιάσου συνέχισε με την προσφιλή του τακτική, να μην επιτρέπει εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά από το πρώτο 15λεπτο των προπονήσεων. Συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας, απέφυγαν οποιαδήποτε βαρύγδουπη δήλωση.

Τα προβλήματα κυρίως στο κέντρο της άμυνας. Ο Τομιγιάσου, μπακ στην Άρσεναλ αλλά κυρίως στόπερ στην εθνική, για δεύτερο σερί ματς πέρασε αλλαγή, δεν έδειξε είναι έτοιμος για 90 λεπτά. Προπονήθηκε κανονικά πάντως και θα ξεκινήσει αφού ο έταιρος στόπερ Ιτακούρα πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα λείψει λόγω τιμωρίας. Τρίτος πιθανός απών ο μπακ Σακάι, τραυματίστηκε στην πρεμιέρα και δεν αγωνίστηκε λεπτό στη συνέχεια. Το θετικό είναι πως προπονήθηκε για πρώτη φορά μετά από 10 μέρες, παραμένει φυσικά αμφίβολος.

Θέμα φυσικής κατάστασης για τον εξτρέμ Κούμπο που ξεκίνησε στα 2 από τα 3 ματς του ομίλου, σε αμφότερα όμως έγινε αλλαγή. Έμεινε στο ξενοδοχείο να ξεκουραστεί το Σάββατο και δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο χαφ Έντο είχε πρόβλημα στο γόνατο και έπαιξε ελάχιστα με την Ισπανία, λογικά θα είναι οκέι τώρα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γκόντα – Γιαμάνε, Γιοσίντα, Τομιγιάσου, Ναγκατόμο – Τανάκα, Μορίτα – Μιτόμα, Καμάντα, Ντόαν – Μαέντα

Μέχρι τώρα ο γρίφος περιοριζόταν στην έμπνευση αναφορικά με την επιλογή παικτών από τον Μοριγιάσου, πλέον έχουμε και το σύστημα να σκεφτούμε. Το ότι οι προπονήσεις είναι ανοιχτές μόνο για 15 λεπτά σαφώς και δεν βοηθά στην ειδησεογραφία.

Λογικά, λόγω της λειψανδρίας στην άμυνα, επιστρέφει στο παραδοσιακό του 4-2-3-1. Με τον Ιτακούρα εκτός ο Τομιγιάσου θα σφίξει τα δόντια και θα ξεκινήσει δίπλα στο Γοσίντα. Η αριστερή πλευρά είναι αυτή από την οποία πραγματοποιεί τις περισσότερες επιθέσεις της η Κροατία οπότε δύσκολα θα ρισκαριστεί ο αμφίβολος έτσι κι αλλιώς Σακάι ως δεξί μπακ, λογικά συνεχίζει ο Γιαμάνε. Εκτός βέβαια αν κάνει κανένα τρελό πάλι ο Μοριγιάσου, είτε με 3 στόπερ και τον Ίτο σαν wing back, είτε με 2 και βγάλει στα δεξιά τον Τομιγιάσου.
Αν ο Έντο δεν είναι καλά λογικά συνεχίζει με Τανάκα, Μορίτα στα αμυντικά χαφ. Ο φορ δεν βρίσκεται, ο Ασάνο είναι ο πιο ζωηρός επιθετικά όταν περνά αλλαγή, ο Μαέντα όμως που ξεκίνησε στα 2 από τα 3 του ομίλου τρέχει πολύ και βοηθά αμυντικά. Πίσω του ο Καμάντα είναι σίγουρος, οι άλλοι δύο πιθανό να είναι οι Ντόαν και Μιτόμα. Το μόνο θέμα και με τους δύο είναι πως ο Μοριγιάσου προτιμά να τους φέρνει από τον πάγκο, όποτε το έκανε είχαν τρομερό αντίκτυπο στο ματς. Επιλογές υπάρχουν, Ίτο, Κούμπο κάποιες από αυτές.

Είχε μόλις 17,7% κατοχή στο ματς με την Ισπανία, είναι το μικρότερο ποσοστό που είχε ποτέ ομάδα που κέρδισε ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο N/G τα 15 από τα 20 τελευταία της. Παρ’ όλα αυτά τα 3/4 ματς της μέσα στο Νοέμβρη (τα 3 του ομίλου συν το φιλικό με τον Καναδά πριν την έναρξη του Μουντιάλ) έληξαν 2-1 (τα 2 υπέρ της, έχασε το φιλικό).

Κέρδισε και τα 13 τελευταία ματς στα οποία σκόραρε πρώτη.

  • ΦΟΡΜΑ
  • ΚΛΙΜΑ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑΚΤΙΚΗ
  • STATS

Με δράμα και τρόπο θρίλερ πήρε την πρόκριση στα νοκ-άουτ, ως δεύτερη από τον όμιλο. Το ματς με το Βέλγιο είναι… θαύμα που έμεινε στο 0-0, με την Κροατία μετά το 75’ να το ολοκληρώνει «ασθμαίνοντας», πρέπει παράλληλα να ευχαριστήσει και τον Λουκάκου, για τις τέσσερις απίθανες ευκαιρίες που έχασε. Στο 4-3-3 του Ντάλιτς η Κροατία είχε ένα σχετικά καλύτερο πρώτο ημίχρονο, έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η τελική προσπάθεια δεν ήταν η ιδανική, πάρθηκαν πολλές λανθασμένες αποφάσεις. Κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Κράμαριτς, η υπόδειξη ωστόσο ανακλήθηκε μέσω VAR, για οριακό οφσάιντ που είχε προηγηθεί του Λόβρεν. Στο δεύτερο ημίχρονο πρυτάνευσε η σκέψη να κάνει διαχείριση και να κρατήσει το 0-0, ο Ντάλιτς το φοβήθηκε σχετικά και δεν φρέσκαρε την ομάδα, κάνοντας μόλις τρεις αλλαγές. Με το πέρασμα του χρόνου κλείστηκε όλο και περισσότερο στην περιοχή της (xGoals 0,69-3,22), πιέστηκε από το Βέλγιο αλλά τελικά δεν πλήρωσε και την προβληματική εμφάνιση του γκολκίπερ Λιβάκοβιτς, ο οποίος έκανε 2-3 φριχτά λάθη, που δεν κόστισαν.

Για τρίτη φορά η Κροατία πέρασε τον όμιλο σε Μουντιάλ, στις δύο προηγούμενες ως γνωστόν έφτασε στα ημιτελικά του 1998 και στον τελικό του 2018. Αν περάσει το εμπόδιο της Ιαπωνίας στα προημιτελικά θα παίξει με τη νικήτρια του ζευγαριού Βραζιλίας-Νότιας Κορέας.

Ανακουφισμένος μετά το τέλος του αγώνα ο Κροάτης ομοσπονδιακός Ζλάτκο Ντάλιτς, τόνισε πως «ξέραμε ότι το Βέλγιο δεν μπορούσε να παίξει άσχημα και στο τρίτο του παιχνίδι, τα έδωσε όλα για τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο και το VAR μας στέρησε καθαρό πέναλτι. Προφανώς και το Βέλγιο θα δημιουργούσε ευκαιρίες και πρέπει να παραδεχθώ ότι είχαμε και αρκετή τύχη, ειδικά στο τέλος».

Κόντρα στο Βέλγιο ήταν εμβληματική η εμφάνιση του στόπερ Γκβάρντιολ, με 3-4 καίριες επεμβάσεις αποσόβησε σίγουρα γκολ των Βέλγων, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να τον χαρακτηρίζει ως «τον καλύτερο στόπερ στον κόσμο, είναι φοβερό πόσο ώριμα παίζει και είναι μόλις 20 ετών».

Από την πλευρά του ο Γιόσκο Γκβάρντιολ, που παίζει με προστατευτική μάσκα μετά από χτύπημα που είχε δεχτεί στο τελευταίο του παιχνίδι με τη Λειψία πριν το Μουντιάλ, τόνισε πως «αυτή η μάσκα θα είναι το γούρι μου και μπορεί να μην τη βγάλω ποτέ. Αισθάνομαι άνετα και πέρα από τα αστεία, η ομάδα τα έδωσε όλα για την πρόκριση, είναι επιτυχία που βρισκόμαστε ξανά στα νοκ-άουτ παιχνίδια».

Στο αγωνιστικό σκέλος δεν προέκυψε κάτι το νεότερο, μόνο ο στόπερ Βίντα δεν είναι απόλυτα έτοιμος, παράλληλα η Κροατία τα έχει πάει πολύ καλά στον πειθαρχικό έλεγχο, μόλις δύο οι  κάρτες (Μόντριτς, Λόβρεν) στα τρία ματς του ομίλου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς – Κράμαριτς, Λιβάγια, Πέρισιτς.

Λογικά πάμε στην τρίτη κατά σειρά επιβεβαίωση της ενδεκάδας, αν και ο Ντάλιτς μπορεί να εξετάσει 1-2 αλλαγές. Στην κορυφή της επίθεσης ο Λιβάγια έχει ένα προβάδισμα αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και η υποψηφιότητα του Πέτκοβιτς, που τα πήγε καλά ως αλλαγή με το Βέλγιο. Μπορεί επίσης στην κορυφή να πάει και ο Κράμαριτς, με Πάσαλιτς, Όρσιτς και Βλάσιτς να διεκδικούν τη δεξιά πτέρυγα. Από εκεί και πέρα ο Ντάλιτς δύσκολα θα πειράξει κάτι άλλο, η τριάδα στα χαφ δεν αλλάζει, ομοίως και η αμυντική σύνθεση.

Στην τελευταία τριετία και σε 29 ματς επίσημα και φιλικά, πρώτοι σκόρερ είναι οι Μόντριτς και Κράμαριτς, με έξι γκολ.

Ο Ιβαν Πέρισιτς έχει πετύχει 10 γκολ με την Κροατία σε Euro και Μουντιάλ, σε τέσσερις διοργανώσεις.

Στην τελευταία τριετία έχει 14 νίκες σε 29 ματς, επίσημα και φιλικά. Οι 7 νίκες της από ημίχρονο, οι άλλες 7 στο δεύτερο ημίχρονο.

Εχει δεχτεί το πρώτο γκολ στα πέντε τελευταία της παιχνίδια στο Μουντιάλ, σε όποιο υπήρξε σκοράρισμα δηλαδή.

Under 2,5 τα 4/6 πρώτα νοκ-άουτ ματς της σε Μουντιάλ και Euro, μετά τους ομίλους δηλαδή.

Ιαπωνία

ΟΛΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΣΙΑΣ
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

Κροατία

ΟΛΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΥΡΩΠΗΣ NATIONS LEAGUE GROUP A EURO
ΟΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. A

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Ολλανδία 0 3 0 0 2 1 0 2 0 0 0 1 0 3 0 3 0 1 2
Σενεγάλη 0 2 1 0 2 1 0 0 1 0 2 0 0 1 2 2 1 2 1
Ισημερινός 0 3 0 0 1 0 2 0 0 1 1 0 1 2 1 3 0 2 1
Κατάρ 0 2 1 0 0 0 3 0 0 2 0 0 1 2 1 2 1 1 2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. B

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Αγγλία 1 1 0 1 1 2 0 1 1 0 0 1 0 1 2 2 1 1 2
ΗΠΑ 2 1 0 0 2 1 0 1 0 0 1 1 0 3 0 3 0 1 2
Ιραν 1 1 0 1 0 1 2 0 0 1 0 1 1 2 1 2 1 1 2
Ουαλία 0 3 0 0 0 2 1 0 2 0 0 0 1 2 1 3 0 1 2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. C

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Αργεντινή 0 3 0 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 2 1 3 0 1 2
Πολωνία 1 2 0 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 3 0 3 0 0 3
Μεξικό 1 2 0 0 0 3 0 0 1 0 0 2 0 2 1 3 0 1 2
Σαουδική Αραβία 0 3 0 0 0 1 2 0 1 0 0 0 2 1 2 3 0 2 1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. D

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Γαλλία 1 1 1 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 1 2 2 1 2 1
Αυστραλία 2 0 1 0 1 1 1 0 1 0 1 0 1 2 1 2 1 1 2
Τυνησία 3 0 0 0 0 2 1 0 1 1 0 1 0 3 0 3 0 0 3
Δανία 2 1 0 0 0 3 0 0 1 0 0 2 0 2 1 3 0 1 2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. E

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Ιαπωνία 1 2 0 0 0 1 2 0 1 1 0 0 1 1 2 3 0 2 1
Ισπανία 0 2 0 1 2 1 0 1 1 0 1 0 0 1 2 2 1 2 1
Γερμανία 0 2 1 0 2 1 0 1 0 0 1 1 0 1 2 2 1 3 0
Κόστα Ρίκα 1 0 1 1 0 1 2 0 0 1 0 1 1 1 2 1 2 1 2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. H

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Πορτογαλία 0 2 1 0 0 3 0 0 2 0 0 1 0 1 2 2 1 2 1
Νότια Κορέα 1 1 1 0 0 2 1 0 1 1 0 1 0 1 2 2 1 2 1
Ουρουγουάη 1 2 0 0 1 2 0 0 1 0 1 1 0 3 0 3 0 0 3
Γκάνα 0 1 2 0 1 1 1 0 0 1 1 1 0 1 2 1 2 2 1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. G

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Βραζιλία 2 1 0 0 0 3 0 0 2 0 0 1 0 3 0 3 0 0 3
Ελβετία 2 0 1 0 0 3 0 0 1 0 0 2 0 2 1 2 1 1 2
Καμερούν 2 0 1 0 0 2 1 0 1 1 0 1 0 2 1 2 1 1 2
Σερβία 0 1 2 0 1 2 0 0 1 0 1 1 0 1 2 1 2 2 1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - World Cup Grp. F

ΓΚΟΛ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΗΜΙΧ.ΕΝΤΟΣ ΗΜΙΧ.ΕΚΤΟΣ UNDER/OVER UNDER/OVER 3,5 GOAL/GOAL
ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+ Ν Ι Η 1 X Η Ν Ι Η UNDER OVER UNDER OVER G/G NO G/G
Μαρόκο 1 2 0 0 1 2 0 0 1 0 1 1 0 2 1 3 0 1 2
Κροατία 2 0 1 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 2 1 2 1 1 2
Βέλγιο 2 1 0 0 1 2 0 1 1 0 0 1 0 3 0 3 0 0 3
Καναδάς 1 1 1 0 0 0 3 0 0 1 0 0 2 1 2 2 1 2 1