Εννιά σήμερα συν τρεις αύριο επαναληπτικοί του πρώτου γύρου του FA Cup στο μεσοβδόμαδο. Οι επαναληπτικοί στο κύπελλο Αγγλίας, ποδοσφαιρικά, είναι πάντα εν δυνάμει συναρπαστικά παιχνίδια. Η κλήρωση του επόμενου γύρου έχει ήδη γίνει και οι ομάδες ξέρουν με ποιον θα παίξουν αν προκριθούν, οι μικρές, έχοντας ήδη την εμπειρία του πρώτου αγώνα, αισθάνονται ότι μπορούν, γενικά είναι πολύ εύκολο να βγάλουν ενδιαφέροντα σκηνικά οι επαναληπτικοί. Στοιχηματικά βέβαια δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, εξαρτάται πάντα από τα ζευγαρώματα και τις συνθήκες του κάθε ματς.
Ένα ένα θα τα δούμε τα δεκατρία παιχνίδια του FA Cup στο σημερινό blog και σε κάθε ζευγάρι βάζω και λινκ που σας οδηγεί στη σελίδα του ματς και του ρεπορτάζ, ώστε να έχετε εύκολα τη συνολική εικόνα μπροστά σας.
Μπράντφορντ – Ολντερσοτ. Στο κύπελλο Αγγλίας υπάρχει ένας άγραφος κανόνας. Όταν βλέπεις σετ με καθαρό φαβορί και καθαρό αουτσάιντερ, όπως για παράδειγμα εδώ (γύρω στο 1,70 η Μπράντφορντ και στο 5,50 η Ολντερσοτ), το σημειώνεις αυτόματα και εξετάζεις αν υπάρχουν ερεθίσματα για κόντρα. Αν υπάρχουν, μπαίνει στις πιθανές επιλογές και στον προθάλαμο της τελικής διαλογής. Αν δεν υπάρχουν, απλά το διαγράφεις ως καθαρό No bet και πας παρακάτω.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίρνω ερεθίσματα. Κι αυτό γιατί η Μπράντφορντ έδωσε σημάδια ζωής στα δύο τελευταία της παιχνίδια. Και στο πρώτο ματς στο Ολντερσοτ, όταν βρέθηκε να χάνει και βρήκε την ισοφάριση, και το Σάββατο στο Πίτερμπορο, όταν πάλεψε κυριολεκτικά σαν σκύλα και πήρε το 1-1. Είναι ταυτόχρονα και η Ολντερσοτ τραγική φέτος στα εκτός έδρας (1-1-8 το ρεκόρ της), δεν πάει, όχι απλά το χέρι, ούτε καν το μυαλό.
Ντονκάστερ – Τσόρλι. Η Τσόρλι είναι από τις ομάδες που πριν δέκα μέρες κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το έπαιξε πολύ καλά το πρώτο ματς, νικούσε 2-1 στο ημίχρονο, έμεινε όμως με δέκα στο 60′ και δεν άντεξε, ισοφαρίστηκε στο 77’. Και γενικότερα βέβαια η Τσόρλι έχει φέτος πολύ καλή δυναμική, στη Νάσιοναλ Νορθ είναι 2η και με ματς στο χέρι, ενώ το Σάββατο πέρασε αέρας με 4-0 από την 5η της βαθμολογίας Κιντερμίνστερ.
Οσο πάντως καλή εικόνα κι αν έχω σχηματίσει για την Τσόρλι, φοβάμαι πως είναι από τις κλασικές περιπτώσεις του FA Cup που η μικρή είχε τη μεγάλη της ευκαιρία της στο πρώτο ματς, και δεν την εκμεταλλεύτηκε. Άλλο το κατάμεστο «vintage» Βίκτορι Παρκ, που κάθε στημένο και κάθε σέντρα μες στην περιοχή γινόταν πανικός, κι άλλο τώρα στον επαναληπτικό το άνετο και κυριλέ Κίπμοουτ Στέντιουμ, που προφανώς ευνοεί την πιο τεχνική και πιο ποιοτική ομάδα. Φυσικά και στο κύπελλο έχουν δει πολύ «χειρότερα» τα μάτια μας, αλλά μου φαίνεται ζόρικο, δεν τολμώ να μπω στη διαδικασία.
Μπιλερίκι Τάουν – Τσέστερφιλντ. Την Μπιλερίκι Τάουν οι αναγνώστες της εφημερίδας θα τη θυμούνται. Πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν έπαιζε στον πρώτο γύρο του FA Cup με μια άλλη μικρούλα, τη Λέδερχεντ, της είχαμε αφιερώσει ένα δισέλιδο στα Μαθήματα. Κι αν δεν τα είχατε πετύχει, ή αν δεν τα θυμάστε, μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας αυτό το λινκ, δεν φεύγω εγώ, σας περιμένω να συνεχίσουμε.
Στην Μπιλερίκι, λοιπόν, ο πολύ ιδιαίτερος και τουλάχιστον αμφιλεγόμενος Γκάρι Τάμπλιν παραμένει ιδιοκτήτης της, όμως ο 46χρονος «entrepreneur» δεν είναι πια, όπως πέρυσι, και προπονητής της, ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες, ύστερα από κάποια μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, έχει ανακοινώσει επίσημα πως το κλαμπ είναι προς πώληση.
Αγωνιστικά πάντως πάει πολύ καλά και φέτος η Μπιλερίκι, που είναι 2η στη Νάσιοναλ Λιγκ Σάουθ και φουλ στη μάχη της ανόδου. Το ρόστερ της συνεχίζει να έχει πολλά αναγνωρίσιμα ονόματα και με δεδομένο ότι η Τσέστερφιλντ ζορίζεται όσο δεν πάει στη Νάσιοναλ, το σετ, που θέλει ελαφρύ φαβορί τον άσο, δείχνει λογικότατο. Αλλά στοιχηματικά προφανώς δεν βγάζει κάτι.
Νέο pamestoixima.gr με τις αποδόσεις που ήθελες
Φόρεστ Γκριν – Οξφορντ. Ισορροπημένο ζευγάρι. Μια κατηγορία φυσικά διαφορά κι εδώ, αλλά μια κατηγορία είναι μικρό χάσμα στο FA Cup, ειδικά όταν μιλάμε για επαναληπτικό στην έδρα της μικρής. Ελαφρύ φαβορί η Οξφορντ, λογικό φαίνεται και αυτό το σετ, δεν νομίζω ότι μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι ιδιαίτερο.
Σλάου Τάουν – Σάτον. Εδώ η μικρή της ιστορίας είναι η Σλάου Τάουν, μια ομαδούλα λίγο έξω από το Λονδίνο που αγωνίζεται στη Νάσιοναλ Σάουθ και βρίσκεται κάπου στη μέση της βαθμολογίας. H Σάτον, από την πλευρά της, είναι μια κατηγορία πάνω, στη Νάσιοναλ, και με πολύ πρόσφατη εντυπωσιακή παρουσία στο FA Cup: τη σεζόν 2016-17 απέκλεισε μεταξύ άλλων Τσέλτεναμ, Γουίμπλεντον και Λιντς, φτάνοντας μέχρι και τον 5ο γύρο, όταν και έχασε 0-2 από την Αρσεναλ.
Στο πρώτο ματς πάντως (0-0) η διαφορά κατηγορίας δεν φάνηκε, η Σλάου έπαιξε στα ίσα στο συνθετικό του Γκάντερ Γκριν Λέιν και με το σπαθί της έφερε το ζευγάρι σε επαναληπτικό. Και τώρα φαντάζομαι ότι θα γίνει μεγάλη μάχη, καθώς μάλιστα η κλήρωση του δεύτερου γύρου κρατά ολοζώντανο το όνειρο της συμμετοχής στον τρίτο (η ομάδα που θα προκριθεί παίζει εντός με τη νικήτρια του Χάρτλπουλ – Τζίλιγχαμ).
Φαβορί του 2,20-2,30 η Σάτον, ομολογώ ότι δεν μπορώ να κρίνω με βεβαιότητα σετ κυπέλλου, πόσο μάλλον μεταξύ ομάδων που δεν παρακολουθώ σε καθημερινή βάση, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν βλέπω και κάτι που να με προκαλεί.
Χάλιφαξ – Μόρκαμ. O πιο σημαντικός επαναληπτικός και από τους δεκατρείς του μεσοβδόμαδου. Κι αυτό γιατί η ομάδα που θα προκριθεί αντιμετωπίζει στον επόμενο γύρο τη Γουίμπλεντον εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι που ήδη, και ανεξάρτητα αν θα είναι Χάλιφαξ – Γουίμπλεντον ή Μόρκαμ – Γουίμπλεντον, έχει επιλεγεί για ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το BT Sport. Κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα που θα προκριθεί σήμερα το βράδυ βάζει άμεσα στα ταμεία της 111.000 λίρες και διεκδικεί άλλες 56.000: 36.000 λίρες είναι το μπόνους πρόκρισης από τον πρώτο γύρο, συν 75.000 λίρες που είναι το τηλεοπτικό μπόνους για τις ομάδες που επιλέγονται από την τηλεόραση, ενώ 56.000 λίρες είναι το μπόνους πρόκρισης από το δεύτερο γύρο.
Για τη φετινή Χάλιφαξ δεν ξέρω πολλά, όμως το «Σέι» το θεωρούσα πάντα δύσκολο γήπεδο και η ίδια η Χάλιφαξ, ως οντότητα, είναι το κλασικό παραδοσιακό σκληρό και άξεστο κλαμπ του Γιόρκσιρ – αυτό που έλεγε ο Παρασκευάς «η ξανθιά με τις πρόκες» για την Μπάρνσλι κολλάει σε όλες τις ομάδες του Γιόρκσιρ. Είναι και η Μόρκαμ βέβαια κωλοπετσωμένη ομάδα, είναι και στα καλά της, με μεγάλο διπλό το Σάββατο στη Φόρεστ Γκριν, φαντάζει πραγματικά εξαιρετική περίπτωση το ζευγάρι, κανονικός αγώνας μποξ.
Στοιχηματικά, ούτε εδώ νομίζω πως υπάρχει κάτι. Εξ ορισμού αντικυπελλικό σετ (ελαφρύ φαβορί του 2,40-2,50 το διπλό), δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπλέκει κανείς.
stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα και ειδικές επιλογές για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα!
Κρόουλι – Σαουθέντ. Η Σαουθέντ δεν είναι σε καλή φάση αυτή την περίοδο. Με μαζεμένους σοβαρούς τραυματισμούς, γνώρισε την τρίτη της σερί ήττα το Σάββατο στο πρωτάθλημα (1-2 από την Μπλάκπουλ), όπου είχε έναν ακόμη τραυματισμό και μία αποβολή.
Το προβληματάκι είναι πως ούτε η Κρόουλι βρίσκεται σε πολύ καλύτερη φάση. Και αυτή με τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, το μόνο θετικό αποτέλεσμα των τελευταίων εβδομάδων ήταν το 1-1 στο Σαουθέντ στο πρώτο ματς. Υπό κανονικές συνθήκες, με λίγα λόγια, δεν είναι η ομάδα που θέλεις να ακολουθήσεις. Αλλά οι συνθήκες δεν είναι ακριβώς κανονικές, για επαναληπτικό κυπέλλου μιλάμε, η ένταση και το γενικότερο mindset είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με ένα παιχνίδι πρωταθλήματος.
Στα Μαθήματα της εφημερίδας έγραφα πως ο άσος είναι στο 3,20-3,40 και πως αν φτάσουμε στο 3,50-3,60+ μπορεί να μπει στις πιθανές επιλογές. Στο 3,60 δεν έχουμε φτάσει, αλλά φτάσαμε στο 3,50, οπότε είναι το πρώτο που μπορούμε να κρατήσουμε.
Οξφορντ Σίτι – Τρανμίρ. Αυτή η Οξφορντ Σίτι δεν είναι φυσικά η γνωστή μας Οξφορντ Γιουνάιτεντ της Λιγκ 1, αλλά η μικρούλα της πανεπιστημιούπολης. Η Σίτι αγωνίζεται στη Νάσιοναλ Σάουθ, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο που έχει φτάσει ποτέ, ένα επίπεδο που όπως φαίνεται δεν θα υπερπηδήσει ούτε φέτος, αφού αυτή τη στιγμή είναι στη 16η θέση της βαθμολογίας. Στο κύπελλο όμως κάνει αισθητή την παρουσία της. Δύο φορές έχει φτάσει μέχρι το 2ο γύρο του FA Cup, η μία πέρυσι, όταν στον 1ο γύρο απέκλεισε την Κόλτσεστερ και στον 2ο έχασε 3-2 από τη Νοτς Κάουντι σε τηλεοπτικό παιχνίδι και με γκολ στις καθυστερήσεις.
Στο πρώτο ματς, στο Πρέντον Παρκ, η Σίτι έκανε αυτό που λέμε επική εμφάνιση. Βρέθηκε να χάνει 1-0, το γύρισε σε 1-2, ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 78’, έκανε ξανά το 2-3 στο 82’, για να ισοφαριστεί στο τελικό 3-3 στο 89’. Και προφανώς δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε, σε τηλεοπτικό επαναληπτικό στο γηπεδάκι της και στο συνθετικό χλοοτάπητά της, θα το κυνηγήσει όσο δεν πάει. Είναι εξάλλου και η Τρανμίρ που αφήνει περιθώρια, μετά το 3-3 του πρώτου ματς είχε δεύτερη συνεχόμενη μετριότατη εμφάνιση, στο πιο καθαρό από όσο φαίνεται 3-2 από την Κρου το Σάββατο.
Στη σημερινή εφημερίδα το Μπατιράκι έγραψε μια μεγάλη αλήθεια και την αντιγράφω επί λέξει: Τόσα χρόνια που το Μπατιράκι παρακολουθεί το αγγλικό τιμ του Match Money, ένα πράγμα έχει μάθει για τα κύπελλα. Πιάσε το πρόγραμμα, δες ποια είναι τα τηλεοπτικά παιχνίδια και παίξ’ τα, απλά, ωραία και χωρίς πολλά πολλά. Καλός αναγνώστης το Μπατιράκι, μέσα στην τρέλα του και στην μπατιρακοσύνη του έχει πιάσει απόλυτα το νόημα, από μικρό κι από τρελό που λένε… Τα τηλεοπτικά είναι πάντα επίφοβα να βγάλουν γούστα, για αυτό ακριβώς εξάλλου επιλέγονται και ως τηλεοπτικά, οι τύποι της αγγλικής τηλεόρασης που επιλέγουν τα ματς δεν είναι ηλίθιοι, το προϊόν τους θέλουν να πουλήσουν και στο FA Cup αυτό που πουλά, και αυτό που συντηρεί το μύθο του, είναι οι νίκες των αουτσάιντερ, όχι των φαβορί.
Ευρέως στο 5,00 είναι ο άσος, για καθαρό value δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλήσουμε όταν έχουμε να κάνουμε με δυο κατηγορίες διαφορά, αλλά σε κυπελλική λογική παίζεται.
Τσάρλτον – Μάνσφιλντ. Η καλή εικόνα της Μάνσφιλντ στο πρώτο ματς (1-1), και γενικότερα η πολύ σοβαρή παρουσία των «ελαφιών» (μόνο δύο ήττες όλη τη χρονιά φέτος, μία από την Εξετερ για το πρωτάθλημα και μία από τη Γουέστ Μπρομ στο Λιγκ Καπ), δίνουν ερέθισμα για να το κυνηγήσει κανείς.
Ως εκεί όμως, δεν το συνεχίζω. Γιατί στην προσωπική μου ζυγαριά βαραίνει καταλυτικά μια λεπτομέρεια, ότι η Τσάρλτον είχε ρεπό το Σαββατοκύριακο – και η φρέσκια Τσάρλτον δεν είναι καλός αντίπαλος για ομάδα Λιγκ 2.
Τσέλτεναμ – Εμπσφλιτ. Ο Νταφ σιγά σιγά δίνει χαρακτήρα στην Τσέλτεναμ, που προέρχεται από μεγάλη νίκη στο Νότιγχαμ επί της Νοτς Κάουντι και, αστεία αστεία, συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (1-1-0 στο πρωτάθλημα, συν δύο νίκες στο Τρόφι και το 0-0 στο Εμπσφλιτ στο πρώτο ματς του κυπέλλου). Με λίγα λόγια, δεν μπορώ να βρω ερέθισμα για να ψάξω λίγο παραπάνω την Εμπσφλιτ και την κόντρα – και κατά συνέπεια, αδιάφορο.
interwetten.gr, με πρόγραμμα επιβράβευσης για όλους! 21+
Μπρίστολ Ρόβερς – Μπάρνετ. Ολοκληρώσαμε τα εννιά ματς της Τρίτης και πάμε τώρα στα ματς της Τετάρτης. Εκ πρώτης, αυτό το Μπρίστολ Ρόβερς – Μπάρνετ εμπίπτει στην κατηγορία που λέγαμε παραπάνω, ότι η μικρή, η Μπάρνετ, έχασε την ευκαιρία της στο πρώτο παιχνίδι. Οταν δηλαδή κέρδισε αποβολή μόλις στο 7’ και έπαιξε όλο το ματς με παίκτη παραπάνω, προηγήθηκε κιόλας στο 16’, αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει ως το τέλος.
Από την άλλη όμως, η Μπρίστολ Ρόβερς δείχνει να είναι για κόντρα. Συνολικά, οι Ρόβερς δεν έχουν καλή αύρα φέτος, μια μιζέρια και μια μόνιμη γκρίνια. Κι όχι μόνο φέτος, γενικότερα εδώ και ένα δυο χρόνια. Οι Ρόβερς είχαν την τρομερή διετία 2014-16, όταν με δύο σερί ανόδους έφτασαν από τη Νάσιοναλ στη Λιγκ 1 και οι οπαδοί τους τότε ονειρεύονταν, και με το δίκιο τους, ακόμη ψηλότερα μεγαλεία. Στη Λιγκ 1 όμως η Μπρίστολ Ρόβερς κόλλησε. Εκεί που ο κόσμος της περίμενε η διοίκηση να δώσει μια ακόμη ώθηση, η πολιτική άλλαξε τελείως και περάσαμε σε μια περίοδο παράξενης λιτότητας, που σημαδεύτηκε από την πώληση των καλύτερων παικτών της, χωρίς επιτυχημένους αντικαταστάτες. Ετσι, οι «πειρατές» έχουν μείνει τελείως στάσιμοι, και για την ακρίβεια κάνουν βήματα προς τα πίσω: 10η θέση τη σεζόν 2016-17, 13η πέρυσι και 21η και μέσα στη μάχη της ουράς φέτος. Και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στο άμεσο μέλλον. Μόλις μετά το 1-2 από τη Σκάνθορπ το Σάββατο, ο Κλαρκ παραδέχθηκε ότι δύσκολα θα υπάρξουν σοβαρές κινήσεις τον Γενάρη.
Σημειώνω βέβαια ένα μικρό μειονέκτημα που έχει η Μπάρνετ, ότι δηλαδή έπαιξε για τη Νάσιοναλ την Κυριακή και όχι το Σάββατο, και μάλιστα διασχίζοντας όλη την Αγγλία, στο Χάρτλπουλ. Οπως και ότι γενικά η Μπάρνετ είναι φέτος αρκετά άτυχη με τραυματισμούς, έχει μονίμως παίκτες στο απουσιολόγιο και την Κυριακή είχε έναν ακόμη.
Αλλά σε κυπελλική λογική, και με το διπλό στο 10,00+, αν μη τι άλλο δεν θέτω βέτο.
Χάρτλπουλ – Τζίλιγχαμ. Οπως και η Τσόρλι που λέγαμε παραπάνω, έτσι και η Χάρτλπουλ ήταν από τις ομάδες που κέρδισαν τις εντυπώσεις στα ματς του πρώτου γύρου. Εκανε πολύ δυνατό παιχνίδι στο Τζίλιγχαμ η Χάρτλπουλ Απόλυτα με το σπαθί της πήρε το 0-0 και άξιζε και τη νίκη-πρόκριση, παίζοντας μάλιστα με απουσίες στην άμυνα (μην μπερδευτείτε στο βιντεάκι των highlights, οι άσπροι είναι η Χάρτλπουλ).
Γενικότερα μιλώντας για τη Χάρτλπουλ, δείχνει πως έχει μπλέξει στο γνωστό λούκι των ομάδων που τις έχουμε συνδέσει με τις Αγγλιδούλες και κάποια στιγμή τα πράγματα στραβώνουν και υποβιβάζονται στη Νάσιοναλ. Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση η άμεση επάνοδος. Το βίωσαν η Γκρίμσμπι και η Λίνκολν, συνεχίζει να το βιώνει η Ρέξαμ, θα το βιώσει όπως φαίνεται και η Τσέστερφιλντ, για να αναφέρω απλώς μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ετσι και η Χάρτλπουλ, είναι ήδη στη δεύτερη σεζόν της στη Νάσιοναλ και όπως πάνε τα πράγματα θα υπάρξει (τουλάχιστον) και τρίτη.
Για αυτές όμως τις ομάδες το FA Cup είναι πάντα πολύ σημαντικό, μια τονωτική ένεση. Και οικονομικά φυσικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά, καθώς μπορεί να γίνει ο συνδετικός κρίκος με τις παλιές καλές εποχές και να κρατήσει ζεστή την εξέδρα και τη… φανέλα. Η Χάρτλπουλ πέρυσι δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της, χάνοντας στον πρώτο γύρο στο Μόρκαμ, αλλά φέτος έχει μια καλή ευκαιρία. Όχι μόνο αποκλείοντας την Τζίλιγχαμ, αλλά και στη συνέχεια, αφού η κλήρωση του δεύτερου γύρου φέρνει τη νικήτρια του ζευγαριού αντιμέτωπη με τη νικήτρια του Σλάου Τάουν – Σάτον και επιτρέπει τα όνειρα συμμετοχής στον τρίτο γύρο.
Η Τζίλιγχαμ, από την άλλη, είναι γενικά μέσα σε μια γκρινίτσα. Απογοητευτική τελείως το Σάββατο, στην ήττα με 1-0 στο Οξφορντ, και πλέον ο παρατεταμένος μήνας του μέλιτος του Λόβελ νομίζω πως φτάνει και επίσημα στο τέλος του. Ηταν έτσι κι αλλιώς αφύσικο αυτό που συνέβη πέρυσι, όταν η μονιμοποίηση του Λόβελ τη μεταμόρφωσε κυριολεκτικά από το πουθενά, και η φετινή διόρθωση δείχνει απόλυτα φυσιολογική.
Ως αρνητικό, πρέπει να αναφέρω την κακή φόρμα της Χάρτλπουλ, που μετά το 1-3 από την Μπάρνετ την Κυριακή μετρά πλέον τέσσερις σερί ήττες στη Νάσιοναλ. Το ματς μάλιστα με την Μπάρνετ ήταν τηλεοπτικό και, ομολογώ, πως η εμφάνιση της Χάρτλπουλ δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική. Αλλά κι όταν η Χάρτλπουλ πήγαινε στο Τζίλιγχαμ για το πρώτο ματς, πάλι σε κακή φόρμα βρισκόταν, μετρώντας τρεις σερί ήττες τότε, ενώ στο ματς της Κυριακής η αίσθηση που μου άφησε ήταν πως το μυαλό των παικτών της ήταν στον επαναληπτικό. Και βέβαια σημειώνω επιπλέον πως οι δύο πολύ σημαντικοί αμυντικοί της που δεν έπαιξαν λόγω τιμωρίας με την Μπάρνετ εξέτισαν και παίζουν κανονικά στο κύπελλο.
Όταν έγραφα τα Μαθήματα για την εφημερίδα, ο άσος ήταν στο 4,50 και σχολίαζα μάλιστα πως ήλπιζα ότι θα τσιμπήσει και λίγο προς τα πάνω, στη λογική ότι το κακό παιχνίδι της Χάρτλπουλ με την Μπάρνετ ήταν τηλεοπτικό και θα επηρεάσει την αγορά. Τελικά, τουλάχιστον για την ώρα, όχι απλά δεν τσίμπησε, αλλά έχει και μια μικρή πτώση, στο 4,33 πια. Δεν μπορώ να προβλέψω πώς θα κινηθούν τα σετ μέχρι αύριο, σε κάθε περίπτωση όμως από 4,00 και πάνω το θεωρώ ΟΚ παίξιμο.
Σάλφορντ – Σριούσμπερι. Το δεύτερο τηλεοπτικό του μεσοβδόμαδου, στην έδρα της μικρής, που βέβαια μόνο στο μάτι είναι μικρή. Την ξέρουμε πια την ιστορία της Σάλφορντ, ομάδα με φιλοδοξίες, με διοίκηση, προπονητή και ρόστερ επιπέδου Φούτμπολ Λιγκ. Στο πρώτο ματς η Σάλφορντ πήρε εύκολα το 1-1, κι αν ρίσκαρε λίγο παραπάνω θα έπαιρνε και τη νίκη-πρόκριση. Κερασάκι βέβαια στην τούρτα του επαναληπτικού ότι ο νικητής στον επόμενο γύρο πηγαίνει στο Σκάνθορπ, ένα ιδανικό ζευγάρωμα για τον μάνατζερ της Σάλφορντ, τον Γκρέαμ Αλεξάντερ, που ήταν μέχρι πέρυσι τον Μάρτιο στον πάγκο της Σκάνθορπ και στα νιάτα του φόρεσε και τη φανέλα της.
Μέχρι εδώ, με λίγα λόγια, πιο προφανές… πεθαίνεις. Αλλά εδώ δεν ισχύει η… μπατιράκικη λογική. Γιατί ακριβώς επειδή είναι ο ορισμός του προφανούς, τα σετ γέρνουν ανερυθρίαστα προς την πλευρά της Σάλφορντ, με τον άσο να παίζει στο 2,75-2,80, παρά τις δύο κατηγορίες διαφορά.
Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση όμως. Μετά το 1-1 στο πρώτο παιχνίδι, η Σριούσμπερι απέλυσε τον προπονητή της, τον Τζον Ασκι, και από τότε μετρά δύο νίκες με υπηρεσιακό. Πρώτα στο Λιγκ Τρόφι στο Κρου, όπου ο Ντάνι Κόιν παρέταξε μια ομάδα με έντεκα αλλαγές σε σχέση με το ματς του κυπέλλου, και στη συνέχεια, και φυσικά πολύ πιο σημαντικό, το 3-2 του Σαββάτου με τη Ροτσντέιλ. Σε ματς μάλιστα που έδειξε να στραβώνει άσχημα, καθώς η Σριούσμπερι ναι μεν προηγήθηκε με 1-0, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το 1-2 στο 58’. Η δίψα και το πάθος επιτέλους επέστρεψαν, όπως διάβασα σε ένα σχόλιο κάποιου οπαδού της, και όντως η Σριούσμπερι κατέθεσε ψυχή το Σάββατο και δείχνει μεταμορφωμένη μετά τις εξελίξεις.
Με αυτά τα δεδομένα, και με το υπάρχον σετ, ο ψυχρός παίκτης παίζει Σριούσμπερι, ασυζητητί. Την ίδια στιγμή όμως ο θυμικός παίκτης διαγράφει αυτόματα το παιχνίδι από μπροστά του, αδιαπραγμάτευτο no bet. Tο πολύ ενδιαφέρον, η γοητεία αυτού του παιχνιδιού που λέμε στοίχημα, είναι πως κανείς από τους δύο αυτούς θεωρητικούς παίκτες δεν κάνει λάθος. Kαι το παίζω Σριούσμπερι και το no bet είναι σωστές κινήσεις, ανάλογα την οπτική γωνία που έχει ο καθένας.
Ας τα συγκεντρώσουμε. Η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση από αυτό το μεσοβδόμαδο του FA Cup είναι ο άσος της Χάρτλπουλ για 4,00+. Από κει και πέρα, σε ένα δεύτερο επίπεδο, και για όποιον έχει πραγματική όρεξη για γνήσιο κυπελλικό παιχνίδι, ο άσος της Οξφορντ Σίτι στο 5,00+ και το διπλό της Μπάρνετ στο 10,00+ μπορούν να αποτελέσουν επιλογές. Και σε ένα τρίτο επίπεδο, και σε όχι και τόσο κυπελλική λογική, σημειώνω τον άσο της Κρόουλι για 3,50+ και, για τους ψυχρούς εκτελεστές, το διπλό της Σριούσμπερι για 2,50-2,60+.