Προγνωστικά Ευρωλίγκα: Ζόρικη πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό- MatchMoney

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Προγνωστικά Ευρωλίγκα

Ευρωλίγκα: Ζόρικη πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό

Δημοσιεύτηκε: Σκακιστής στις 09:26 04/10/2024

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις τρεις αναμετρήσεις της Παρασκευής από το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας.
Διάβασε εδώ όλα τα προγνωστικά Μπάσκετ του Matchmoney.com.gr.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός

Η Φενέρ είναι φέτος από τα φαβορί για το Final 4 και τον τίτλο. Πέρυσι, υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, απέκλεισε με μειονέκτημα έδρας τη Μονακό. Στο Βερολόνο βέβαια, έχασε στα ημιτελικά από τον Παναθηναϊκό.

Σημαντική ανανέωση στο ρόστερ, αφού έφυγαν οι Παπαγιάννης, Καλάθης, Μαντάρ, Μότλι, Ντόρσεϊ,. Δείχνει πάντως συνολικά ενισχυμένη. Στους γκαρντ έφερε τους Γουέιντ Μπάλντγουιν (Μακάμπι) και Ντέβον Χολ (Μιλάνο). Αναβάθμιση στους φόργουορντ με τους Νικόλο Μέλι (Μιλάνο) και Μπόνζι Κόλσον (Μακάμπι), που προστέθηκαν δίπλα στον παικταρά Χέις-Ντέιβις. Στους σέντερ απέκτησε τον Κεμ Μπιρτς (Χιρόνα, άλλοτε Ολυμπιακός) και τον γίγαντα Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Χιούστον).

Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, έχασε στον πόντο (83-82) από την Εφές για το Σούπερ Καπ, με κορυφαίους τους Χέις-Ντέιβις (20 πόντοι) και Κόλσον (19 πόντοι). Νοκ άουτ ο καλός σουτέρ Μπιμπέροβιτς.

Pamestoixima.gr | Σούπερ ΤΡΙΠΛΗ προσφορά γνωριμίας*

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Άλλο επίπεδο ο φετινός Ολυμπιακός

Ως είθισται, ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό στη σεζόν με τίτλο. Όπως πέρυσι και πρόπερσι, έτσι και φέτος κατέκτησε το Σούπερ Καπ, κερδίζοντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό με 86-85. Αμφίρροπο το ντέρμπι, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα είχε τον έλεγχο.

Στο πρώτο ημίχρονο έκανε θραύση ο Ντόρσεϊ (19 πόντοι). Στο δεύτερο ανέλαβε δράση ο Πετρούσεφ (18 πόντοι) και στο τέλος καθάρισε ο Βεζένκοφ (20 πόντοι). Πολύ σημαντικές επενδύσεις το καλοκαίρι. Αφενός για να χτυπήσει τον αιώνιο αντίπαλό του, αφετέρου για να κατακτήσει επιτέλους την πολυπόθητη 4η Ευρωλίγκα, μετά από τρεις συνεχόμενες παρουσίες στο Final 4, όπου δεν ήπιε νερό.

Παραμένουν εκτός οι τραυματίες Μιλουτίνοφ, Φαλ και Έβανς. Δεν ταξίδεψε στην Πόλη ο Μήτρου-Λονγκ, που έγινε πατέρας. Κανονικά μέσα ο ΜακΚίσικ, που δεν έπαιξε στο Σούπερ Καπ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Απαιτητική πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που φιλοδοξεί να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής. Η ψυχολογία είναι καλή μετά τη νίκη στο Σούπερ Καπ, επί του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, η ομάδα απέχει πολύ ακόμη από τις πραγματικές της δυνατότητες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βεζένκοφ γύρισε για να ηγηθεί και το Over του, στους 17,5 πόντους) είναι μία απολύτως λογική σκέψη. Στη Ρόδο έπαιξε 31:30, έχοντας συνολικά 12 προσπάθειες και 20 πόντους.

Pamestoixima.gr | Σούπερ ΤΡΙΠΛΗ προσφορά γνωριμίας*

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Βίρτους Μπολόνια – Εφές

Η Βίρτους έκανε πέρυσι μαγικό πρώτο μισό, αλλά στον δεύτερο γύρο τα καύσιμα τέλειωσαν και δεν μπήκε στα πλέι-οφ, έστω μέσω του play-in tournament. Κορυφαία μεταγραφή ο σταρ Γουίλ Κλάιμπερν (Εφές), που βρίσκεται πάντως σε πτωτική πορεία.

Ο Λούκα Μπάνκι πρόσθεσε και έξι ρούκις, μεταξύ των οποίων οι γκαρντ Ρέιζον Τάκερ (Βενέτσια), Ματ Μόργκαν (Λόντον Λάιονς), ο πάουερ-φόργουορντ Αντρέις Γκραζούλις (Τρέντο) και ο σέντερ Μουχαμέτ Ντιούφ (Μπρεογκάν).

Σε κάθε περίπτωση θα είναι υπέρβαση αν καταφέρει να πιάσει την οκτάδα. Έχασε το Σούπερ Καπ από τη Μιλάνο στην παράταση, ενώ στην πρεμιέρα της ιταλικής λίγκας κέρδισε οριακά 89-88 εκτός έδρας την Τράπανι, με τον αγέραστο Μπελινέλι να έχει 15 πόντους. Παραμένει εκτός ο εφεδρικός σέντερ Ντεβόντε Κέικοκ. Υπάρχει αμφιβολία για τη συμμετοχή του ηγέτη Σενγκέιλα, που δεν έπαιξε στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Η Εφές από τον Φεβρουάριο πορεύεται με τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς. Από τις πιο ενισχυμένες ομάδες της λίγκας, αφού έκανε τέσσερις εξαιρετικές μεταγραφές. Απέκτησε αναλυτικά τους φόργουορντ Στάνλεϊ Τζόνσον (Στόκτον Κινγκς), Τζόρνταν Νουόρα (Τορόντο), Ρόλαντς Σμιτς (Ζάλγκιρις) και τον σέντερ Βενσάν Πουαριέ (Ρεάλ).

Το κυριότερο βέβαια είναι ότι επέκτεινε τον ηγέτη της Σέιν Λάρκιν για τέσσερα χρόνια. Ολες οι απώλειες (Πλάις, Ντάουμ, Γκαζί, Κλάιμπερν, Τζόουνς) είναι διαχειρίσιμες.

Στο τελευταίο της φιλικό ήταν εξαιρετική, κέρδισε άνετα 90-75 τον Παναθηναϊκό. Κέρδισε και τη Φενέρ στο Σούπερ Καπ με 83-82, με 21 πόντους από τον Μπράιαντ και 16 από τον Οτούρου. Από τραυματισμό στον αστράγαλο ο Λάρκιν, δεν είναι 100% έτοιμος, GTD αν θα παίξει.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Μεγαλύτερο ταβάνι η Εφές, η Βίρτους πάντως έκανε πέρυσι σούπερ πρώτο μισό και χρειάζεται προσοχή, ειδικά αν δεν αγωνιστεί ο Λάρκιν. Αναμένεται ντέρμπι, όπως δείχνει και το οριακό χάντικαπ. Στο 1,80 να μην κριθεί ο νικητής με διαφορά άνω των 7,5 πόντων.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Παρί – Ερυθρός Αστέρας

Η Παρί είναι το μοναδικό new entry της φετινής σεζόν. Θα παίξει στην Ευρωλίγκα ως κάτοχος του Γιούροκαπ. Πιο σημαντική αποχώρηση αυτή του τεχνικού, Τουόμας Ιισάλο, που εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ των Μέμφις Γκρίζλις. Στη θέση του ήρθε ο άπειρος σε προπονητικό επίπεδο Τιάγκο Σπλίτερ.

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα τον επιτυχημένο περσινό κορμό. Πρόσθεσε ωστόσο, παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα, όπως ο γκαρντ Μάοντο Λο (Μιλάνο), ο εξαιρετικός αμυντικός Γιακούμπα Ουαταρά (Μονακό) και ο σούπερ αθλητικός ψηλός Κεβάριους Χέις (Ζάλγκιρις).

Μεγάλο γεγονός ασφαλώς για τη διοργάνωση ότι θα έχει ομάδα στο Παρίσι. 1-1 το ρεκόρ της στο ξεκίνημα της γαλλικής λίγκας. Τόσο στην ήττα από την Γκραβελίν, όσο και στη νίκη επί της Σαλόν Σαονέ, ξεχώρισε ασφαλώς ο Τι Τζέι Σορτς (21 και 23 πόντους αντίστοιχα), που μπορεί να εξελιχθεί στην αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Έχασε το τελευταίο ματς λόγω τραυματισμού ο νεοφερμένος φόργουορντ Ντόλτον Χομς (Τρέντο).

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Υψηλές βλέψεις ο Ερυθρός Αστέρας

Ο Ερυθρός Αστέρας φιλοδοξεί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εξελιχθεί στην ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, έχοντας ένα μπάτζετ κοντά στα 22 εκατομμύρια ευρώ. Προχώρησε σε αρκετά προσεκτικές μεταγραφές.

Πήρε τον Αϊζέια Κάναν (Ολυμπιακός), τους έμπειρους Νίκολα Κάλινιτς (Μπαρτσελόνα), Ογκνιεν Ντόμπριτς (Βίρτους Μπολόνια), τον εξαιρετικό πέρυσι με την Μπασκόνια, Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ (πόιντ-γκαρντ), τον πάουερ-φόργουορντ Μάικ Ντάουμ (Εφές) και τον σέντερ Ούρος Πλάβσιτς (Μέγκα).

Κανένας από τους παίκτες που αποχώρησαν (Λαζάρεβιτς, Τόμπι, Τόμπκινς, Γκιλέσπι, Χάνγκα) δεν βρήκε συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Τόπιτς ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συνεχίσει στο ΝΒΑ.

Στην ABA League ξεκίνησε με ήττα από την Ντουμπάι, με τον Σφαιρόπουλο να ζητάει υπομονή. Στη δεύτερη αγωνιστική κέρδισε άνετα την Μόρνα Μπαρ με 91-72. Τιμωρημένος ο ηγέτης Τεόντοσιτς. Νοκ άουτ ο εφεδρικός γκαρντ Λάζιτς. Αμφίβολος χρήσιμος φόργουορντ Ντέγιαν Νταβίντοβατς.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Πρωτάρα η Παρί, με μόλις έξι χρόνια ζωής από την ίδρυσή της. Ιστορικό ασφαλώς το πρώτο αυτό ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Υπάρχει διαφορά εμπειρίας, αλλά η Παρί θα έχει ενθουσιασμό, διαθέτει μία σούπερ αρένα και θα είναι ανταγωνιστική. Στο 1,70 ο άσος με +3,5.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ TIPSTERS