Προγνωστικά Μπάσκετ: Ψάχνει αντίδραση ο Άρης- MatchMoney

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Προγνωστικά Μπάσκετ

GBL: Ψάχνει αντίδραση ο Άρης

Δημοσιεύτηκε: Σκακιστής στις 09:27 19/10/2024

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της GBL. Διάβασε εδώ όλα τα προγνωστικά Μπάσκετ του Matchmoney.com.gr.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΡΗΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Κάκιστο το ξεκίνημα του Άρη, με έξι ήττες στα πρώτα επτά ματς της σεζόν. Την Τετάρτη, παρότι προηγήθηκε με +7 στο ημίχρονο, τελικά έχασε 78-68 από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Αλεξάνδρειο, παρουσιάζοντας εικόνα επιθετικής κατάρρευσης στο δεύτερο μέρος.

Χαμηλού επιπέδου οι ξένοι που έχει φέρει, με εξαίρεση τον Ντε Τζούλιους, που έβαλε 30 πόντους στο μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό! Τέλος ο Μαντζούκας, μετά από επεισόδιο που είχε με τον Καστρίτη. Τέλος και ο Αλκινς, που αποκτήθηκε πριν δύο εβδομάδες. Νέα προσθήκη ο Βησσαρίου, που ήρθε από τον Κεραυνό Στροβόλου.

Σαφώς πιο ήρεμο το κλίμα στο Προμηθέα, που έρχεται από τρεις σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Το μομέντουμ είναι με τους Πατρινούς, αλλά στο Αλεξάνδρειο έχει ρεκόρ 1-7 σε οκτώ επισκέψεις του. Επίσης, ο Άρης θα ψάξει πάση θυσία αντίδραση. Πάμε λογικά για μεγάλη μάχη και κλειστό ματς. Πάνω από το 1,90 το Under 154,5.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΑΡΟΥΣΙ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το Μαρούσι αρχικά έκανε σεφτέ στην GBL λυγίζοντας τον Κολοσσό και την Τετάρτη έκανε το 2/2 στο FIBA Europe Cup, κερδίζοντας στο Αζερμπαϊτζάν την Σαμπάχ 82-70, χάρη στους 56 πόντους που έβαλε η τριπλέτα Ρέινολντς, Γιαννόπουλος, Φρίντρικσον.

Η ομάδα του Βετούλα μεγάλωσε κι άλλο το βάθος της, αφού πήρε τον Άνταμς από τον Προμηθέα και δανεικό τον Μαντζούκα από τον Παναθηναϊκό, αμέσως μετά το τέλος της συνεργασίας του διεθνούς φόργουορντ με τον Άρη.

Το Περιστέρι με τον Αβδάλα να κάνει ρεκόρ καριέρας (16 πόντοι) πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 82-72 του Πανιώνιου. Πρώτος σκόρερ ο Εντι με 24. Φαβορί η έδρα, αλλά επιβαρυμένη με δύσκολο ταξίδι στο Μπακού. Πιο φρέσκο το Περιστέρι, μπορεί να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 6,5 πόντων για το 1,57.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΟΚ

Ο Πανιώνιος έκανε μεγάλη προσπάθεια στο Περιστέρι. Παρότι έχανε με -13 στο ημίχρονο, βρέθηκε πάνω με 62-61 στο τέλος του 3ης περιόδου. Στην 4η όμως δεν είχε άλλες δυνάμεις. Διάστρεμμα ο γκαρντ Κάναντι, θα είναι σημαντική απώλεια αν δεν προλάβει.

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πετύχει τη νίκη της αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο κόντραρε κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Για την προσπάθεια και μόνο που έκανε άξιζε τη νίκη. Την Τετάρτη διπλασίασε τις νίκες του στο FIBA Europe Cup, κερδίζοντας άνετα την Πόρτο στην Πυλαία με 89-70.

Μέχρι στιγμής ο Δικέφαλος είναι πολύ καλύτερος από το αναμενόμενο και φαίνεται πως έχει κάνει εξαιρετικές επιλογές στους ξένους. Σε τιμές αουτσάιντερ το διπλό αξίζει το ρίσκο, στο 2,10.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΑΥΡΙΟ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Το Λαύριο πάλεψε στην Πάτρα, ξεκίνησε δυνατά, προηγήθηκε με +11, αλλά στο τέλος δεν άντεξε κι έχασε 93-84 από τον Προμηθέα.

Ο Κολοσσός την Τετάρτη έδωσε το πρώτο ιστορικά ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα του, αλλά υποτάχθηκε στη σαφή ανωτερότητα της Τενερίφη με 47-71 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τέσσερα επίσημα ματς, τέσσερις ήττες για την ομάδα του Γιώργου Σιγάλα, που θα δώσει τώρα τρίτο διαδοχικό παιχνίδι μακριά από τη Ρόδο για την GBL.

Αναμένεται πολύ μεγάλο ντέρμπι, που λογικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πάνω από το 2,00 το ενδεχόμενο να μην κριθεί ο νικητής με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Καρδίτσα ήταν αξιοπρεπής στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό, τη δεύτερη αγωνιστική ωστόσο, συνετρίβη στα Νέα Λιόσια από την ΑΕΚ. Παιχνίδι γιορτή για την πόλη αυτό με τον Ολυμπιακό, περισσότερο για να ευχαριστηθεί ο φίλαθλος κόσμος στην περιοχή.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκ έρχεται από διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα. Πρώτα κέρδισε άνετα το Μιλάνο στο ΣΕΦ, την Παρασκευή ωστόσο, έχασε στην Πόλη από την Εφές, παρότι για 36 λεπτά δεν είχε βρεθεί ποτέ κάτω στο σκορ! Το θετικό βέβαια είναι πως ο Φουρνιέ έκανε μεγάλο ματς επιθετικά, έβαλε 20 πόντους σε μόλις 16:37 κι έδειξε σκηνές από τα προσεχώς…

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει το βάθος για να ανταποκριθεί στις διαδοχικές υποχρεώσεις και να πάει ψηλά το σκορ, όπως έκανε με τον Άρη, που έβαλε 102. Στους 93 σταμάτησε στην πρεμιέρα με το Λαύριο. Oi ερυθρόλευκοι μάλλον θα ξεπεράσουν ξανά τους 90, άρα λογικά το Over 158,5 στο 1,85 θα επαληθευτεί.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με τα χίλια ζόρια τον ΠΑΟΚ, χάρη στο ατομικό ρεκόρ (27 πόντοι) του Ναν στην GBL. Εν συνεχεία έχασε την Τρίτη από την πρωτάρα στην Ευρωλίγκα Παρί. Και την Πέμπτη είχε ματς φωτιά στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ. Στο ριπίτ του περσινού τελικού, το τριφύλλι ήταν σταθερά πίσω στο σκορ. Το μόνο που κατάφερε στο τέλος ήταν να μειώσει στο -4, κρατώντας μια ανατρέψιμη διαφορά για τον β’ γύρο, σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία.

Η ΑΕΚ μετά από τρεις σερί νίκες, προσγειώθηκε ανώμαλα την Τρίτη, χάνοντας στη Βόννη με 93-74 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Συνολικά πάντως, έχει μπει πολύ καλά στη σεζόν με οδηγό τον Σάκοτα και μπορεί να φανεί ανταγωνιστική στο glass floor του ΟΑΚΑ. Το χάντικαπ πάντως έχει βγει σχετικά χαμηλά, στους 12-13 πόντους. Μπορεί λοιπόν να μην φτάσει αν οι πράσινοι αποφασίσουν να πατήσουν γκάζι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ TIPSTERS