Προγνωστικά Μπάσκετ: Μόνο για κόντρα αυτή η Αρμάνι- MatchMoney

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Προγνωστικά Ευρωλίγκα

Ευρωλίγκα: Μόνο για κόντρα αυτή η Αρμάνι

Δημοσιεύτηκε: Σκακιστής στις 11:17 23/10/2024

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Διάβασε εδώ όλα τα προγνωστικά Μπάσκετ του Matchmoney.com.gr.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Τέλεια διαβολοβδομάδα για την Παρτίζαν, αρχικά λύγισε την Μπάγερν στην Μπέλγκραντ Αρένα και εν συνεχεία ως τυπικά φιλοξενούμενη, κέρδισε τη Μακάμπι στο Βελιγράδι με 91-79, πιο δύσκολα βέβαια απ’ ότι λέει το τελικό σκορ.

Στις πρώτες τρεις περιόδους η πρωτοπορία άλλαξε χέρια 23 φορές. Στην τέταρτη πάντως (επί μέρους 15-25) φάνηκε ότι έχει μεγαλύτερο βάθος και λύσεις. Πέντε παίκτες της τέλειωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ ο Στέρλινγκ Μπράουν με 20, βάζοντας μάλιστα 12 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Την Κυριακή κέρδισε στην Κροατία με 75-71 τη Ζαντάρ, δίχως να πατήσει γκάζι κι έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες σε Ευρωλίγκα και ABA Λίγκα. Την προηγούμενη Πέμπτη ήταν στο ενεργό ρόστερ ο νεοφερμένος γκαρντ Ντουέιν Γουάσινγκτον, αλλά δεν αγωνίστηκε, πιθανό τώρα το ντεμπούτο του.

Η Βίρτους κάνει το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα και μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη. Την προηγούμενη εβδομάδα, έχασε οριακά από τη Ζάλγκιρις μέσα στην Μπολόνια, ένα παιχνίδι που είχε χαρακτήρα must win και τρεις μέρες μετά συνετρίβη με 101-85 στο Μόντε Κάρλο από τη Μονακό.

Έκανε καλό πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (47-46). Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον επιθετικό οίστρο των Μονεγάσκων. «Πέτυχαν δύσκολα τρίποντα και αυτό επηρέασε την αυτοπεποίθησή μας. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε», παραδέχθηκε ο Λούκα Μπάνκι.

Αναβλήθηκε το παιχνίδι της με την Τορτόνα για το ιταλικό πρωτάθλημα, λόγω πλημμυρών στην Μπολόνια. Σοβαρή απώλεια ο γκαρντ Παγιόλα, καλός οργανωτικά και στα αμυντικά του καθήκοντα. Μία μακροχρόνια απουσία (Κέικοκ).

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Η Βίρτους είναι η μεγάλη απογοήτευση μέχρι στιγμής με 4/4 ήττες, εκ των οποίων οι δύο με διψήφια διαφορά κόντρα σε Μονακό και Εφές. Η Παρτίζαν έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και είναι δικαίως το φαβορί. Ο άσος με ένα βατό χάντικαπ 4,5 πόντων στο 1,55. Με μεγαλύτερο ρίσκο και το 11+ πόντοι του φορμαρισμένου Στέρλινγκ Μπράουν για να φτάσουμε πάνω από το 2,05. Ο Μπράουν στη διαβολοβδομάδα σημείωσε συνολικά 42 πόντους!

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ

Απίστευτα πράγματα από την ομάδα του Τρινκέρι, που έβγαλε δύο διπλά στη διαβολοβδομάδα μέσα στην Ιταλία, απέναντι σε Μπολόνια και Μιλάνο. Ειδικά αυτό επί της Αρμάνι (85-82) θα μείνει για πάντα στην ιστορία, αφού βρέθηκε να χάνει με 27 πόντους διαφορά (64-37) κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της διοργάνωσης!

Πρώτος σκόρερ για τους Λιθουανούς ήταν ο Ντοβίντας Γκιεντράιτις (21) και MVP ο Φρανσίσκο (17 πόντοι, 6 ασίστ). «Ηταν ένα τρελό ματς, για τρία δεκάλεπτα παίξαμε απαίσια, όμως στο τέταρτο καταθέσαμε τόνους ενέργειας. Πιστεύω στους παίκτες μου», τόνισε ο Τρινκέρι.

Για το πρωτάθλημα Λιθουανίας κέρδισε 73-66 εντός έδρας την Πανεβέζις, με τον Φρανσίσκο να κάνει ξανά τη διαφορά με 16 πόντους και 8 ασίστ. Επέστρεψε ο καλός σουτέρ/φόργουορντ Μάνεκ. Δεν είναι ακόμη στο 100% ο χρήσιμος γκαρντ Ντίμσα. Τέλος ο γκαρντ Γουάλας για προσωπικούς λόγους.

Μία νίκη και μία ήττα στη διαβολοβδομάδα για τη Μακάμπι. Πήρε το θρίλερ με την Εφές, αλλά δύο μέρες μετά δεν είχε τις ίδιες αντοχές κι έχασε στο Βελιγράδι, ως τυπικά γηπεδούχος, από την Παρτίζαν με 91-79.

Έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έχοντας το προβάδισμα (46-42) και ήταν απόλυτα ανταγωνιστική για τρία δεκάλεπτα. Στην τελευταία περίοδο όμως οι λύσεις στέρεψαν. 19 πόντους σημείωσε ο Ράντολφ και 14 ο Χορντ. Για ένα ριμπάουντ και μία ασίστ έχασε το triple-double ο ηγέτης Μπλατ (10-9-9). Χαμηλά έμεινε ο Σέιμπεν Λι (5 πόντοι), που πριν δύο μέρες «σκότωσε» την Εφές, στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με 23 πόντους.

Για το πρωτάθλημα του Ισραήλ κέρδισε 89-83 την Γκαλίλ Ελιόν, έχοντας ξανά για πρώτο σκόρερ τον Ράντολφ (17). Δεν ακολούθησε την αποστολή στο Ισραήλ ο Λι, προτίμησε να μείνει στο Βελιγράδι, για προφανείς λόγους. Σοβαρό θέμα στην περιφέρεια, αφού με τον πολύτιμο Γιοκουμπάιτις τέθηκε νοκ άουτ και ο ηγετικός Μπλάτ. Πλησιάζει η επιστροφή του φόργουορντ Γκέμπριελ.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Η Ζάλγκιρις εντυπωσιάζει, ωστόσο είναι προτιμότερο να κυνηγάμε τους Λιθουανούς σε τιμές αουτσάιντερ και όχι όντας φαβορί, όπως εδώ. Άλλωστε, ο άσος από το 1,50 έπεσε στο 1,30 μετά τον τραυματισμό του Μπλατ. Εδώ έχει λογική να κυνηγήσουμε το Over του Λι, όταν βγουν lines παικτών, δεδομένου ότι ο Αμερικανός θα πάρει πολλές μπάλες με τους Μπλατ και Γιοκουμπάιτις εκτός.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΟΝΑΚΟ – ΠΑΡΙ

Στο πρώτο ματς της διαβολοβδομάδας η Μονακό έχασε σχεδόν με κάτω τα χέρια στη Βαρκελώνη. Δύο μέρες μετά πάντως, έκανε το 3-0 εντός έδρας, βγάζοντας γούστα (101-85) κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια.

Ουσιαστικά συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε στο +1 για τους Ιταλούς. Στο δεύτερο μέρος είχε 16 ασίστ για δύο λάθη, κάνοντας παράλληλα επτά κλεψίματα! Τέλειωσε το παιχνίδι με 50% από το τρίποντο (12/24). Σούπερ το δίδυμο Τζέιμς-Οκόμπο, σημείωσαν μαζί με 39 πόντους.

«Προσπαθώ να έρθω σε φόρμα και να επιτρέψω στο σώμα μου να βρεθεί εκεί που ήταν», τόνισε ο Τζέιμς που ακόμη δεν είναι στο 100%. Στην LNB καθάρισε με 89-72 τη Σολέ εντός έδρας, αφού πήρε με 30-8 την 4η περίοδο. Παραμένουν εκτός οι πολύτιμοι Κορκμάζ και Καλάθης.

Η Παρί έχει σίγουρα καταφέρει να γίνει θέμα συζήτησης με το μπάσκετ που παίζει και την ενέργεια που καταθέτει στο παρκέ. Στην πρώτη διπλή αγωνιστική της σεζόν έκανε την παρθενική της νίκη στην Ευρωλίγκα, κερδίζοντας παρακαλώ τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό. Εν συνεχεία πρωταγωνίστησε στο πιο θεαματικό ματς μέχρι στιγμής, έστω κι αν το φινάλε ήταν πικρό, αφού έχασε με 109-107 (χωρίς παράταση) από την Μπάγερν στο Μόναχο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια κυνηγούσε, ωστόσο με 7” στο χρονόμετρο και το σκορ στο 108-107, είχε την ευκαιρία να κλέψει τη νίκη, αλλά ο ηγέτης της, Τι Τζέι Σορτς (22 πόντοι, 9 ασίστ) αστόχησε σε δίποντο.

Συνέχισε τις 100αρες και στο γαλλικό πρωτάθλημα, αφού την Κυριακή κέρδισε εντός έδρας 102-86 τη Ναντέρ και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 4-1. Αμφίβολος ο καλός γκαρντ Λο, που δεν έπαιξε σε κανένα ματς την προηγούμενη εβδομάδα. Μία μακροχρόνια απουσία (Χόουμς).

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Ο Τζέιμς ανεβάζει στροφές και η Μονακό στην έδρα της δείχνει ότι μπορεί να σκοράρει για πλάκα 85+ πόντους. Η Παρί παίζει σε up tempo, είναι γενικά ομάδα run n gun και δεν πρόκειται να φοβηθεί από τους Μονεγάσκους, τους οποίους άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά από τη γαλλική λίγκα. Πιθανό Over στο γαλλικό ντερμπάκι, στο 1,70 στους 165,5 πόντους.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΙΛΑΝΟ – ΕΦΕΣ

Σε απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε η πρώτη διαβολοβδομάδα για το Μιλάνο. Αρχικά ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό χωρίς καν να δώσει μάχη και εν συνεχεία έχασε εντός έδρας από τη Ζάλγκιρις, παρότι βρέθηκε πάνω με +27 (64-37) στα μέσα της τρίτης περιόδου.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής, η εμφάνισή μας ήταν τραγική στα τελευταία 15 λεπτά και οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό», δήλωσε ο Μεσίνα. Η ουσία βέβαια είναι, ότι η Αρμάνι για ακόμη μία χρονιά δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει κάτι δυνατό στην Ευρωλίγκα.

Τουλάχιστον, συνέχισε το νικηφόρο σερί της εντός συνόρων, επικρατώντας της Σκαφάτι με 83-78, εκτός έδρας. Νέο πρόβλημα στους σέντερ, μετά τον πολύτιμο Νίμπο, έχασε με τραυματισμό και τον Ντιόπ, που θα μείνει εκτός περίπου έναν μήνα.

Δύο θρίλερ περιλάμβανε το μενού της Εφές την περασμένη. Το πρώτο δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αφού έχασε 93-91 από τη Μακάμπι στο Βελιγράδι. Τρεις μέρες μετά πάντως, χαμογέλασε, επικρατώντας με 91-89 του Ολυμπιακού, για την πρώτη της νίκη στη νέα υπερσύγχρονη έδρα της.

Παρότι βρέθηκε κάτω με 23-8 στο ξεκίνημα, έμεινε ζωντανή χάρις στον Λάρκιν, που σημείωσε 24 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά (9/14 σουτ). Κομβικός στο τέλος ο Ελάιτζα Μπράιαντ, πέτυχε το μεγάλο τρίποντο που έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα (85-82) στην Αναντολού, τρία λεπτά πριν το φινάλε και σκόραρε ξανά για το 89-86. Στο πρωτάθλημα Τουρκίας έπαιξε τη Δευτέρα, εντός έδρας με την Νταρουσάφακα κι έφτασε… περπατώντας στη νίκη με 95-72. Αμφίβολος ο πολύτιμος σέντερ Οτούρου, που δεν αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Τι να πει κανείς για το Μιλάνο. Σοκαριστικός ο τρόπος που έχασε από τη Ζάλγκιρις, αλλά και ενδεικτικός του πόσο εύθραυστη ομάδα είναι. Η Εφές ξεδίπλωσε το πλούσιο επιθετικό της ταλέντο για να κερδίσει τον Ολυμπιακό και πάει με φόρα για ακόμη ένα διπλό στην Ιταλία, μετά από εκείνο στην Μπολόνια. Απορίας άξιο γιατί παραμένει αουτσάιντερ το διπλό. Όσο είναι στο 2,00 αξίζει.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΑΛΜΠΑ

Μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στη Ρεάλ, η Μπασκόνια τα έκανε μαντάρα στη Λυών κι έχασε 76-69 από τη Βιλερμπάν σε ένα τρελό ματς. Βρέθηκε κάτω με -12 στο πρώτο μέρος. Κέρδισε την τρίτη περίοδο με 28-15 και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε προηγήθηκε με 67-56 και έκτοτε υπέστη μπλακ-άουτ, με συνέπεια να δεχθεί 17-0 σερί!

Εμφανές ότι έχει ταλέντο και δυνατότητες, αλλά της λείπει η σταθερότητα. Πρώτος σκόρερ ο παικταράς Μονέκε με 18 πόντους. Οτι είναι φτιαγμένη για ζημιές το απέδειξε και στη Liga Endesa την Κυριακή, κερδίζοντας με 93-89 την Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη. Αμφίβολοι ο Ρογκαβόπουλος και ο πολύτιμος Σεντεκέρσκις, που δεν αγωνίστηκαν στα δύο προηγούμενα ματς.

Η Άλμπα έκανε σεφτέ την περασμένη εβδομάδα, κερδίζοντας τη Βιλερμπάν. Δεν κατάφερε πάντως να διπλασιάσει τις νίκες της, αφού δύο μέρες μετά έχασε εντός έδρας από τη Φενέρ με 78-71. Η διαφορά πήγε σε διψήφια επίπεδα στο δεύτερο ημίχρονο. Έκανε μία προσπάθεια να πλησιάσει, μειώνοντας σε 64-58 τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, δεν απείλησε όμως ουσιαστικά.

Νέα ήττα την Κυριακή, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, έχασε 81-78 από την Κέμνιτς μέσα στο Βερολίνο, χωρίς τον πολύτιμο Τρέβιον Γουίλιαμς, κι έπεσε στο 1-3. Παραμένουν εκτός ο σουτέρ Ματ Τόμας και δύο ρεζέρβες (Ράπικε, Σάμαρ). Περιμένει την επιστροφή του Ντέλοβ ο Γκονζάλες.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Η Μπασκόνια έχει κερδίσει στην έδρα της πολύ πιο δύσκολες ομάδες από την Άλμπα, όπως τη Παρτίζαν και η Ρεάλ, ενώ την Κυριακή έβγαλε διπλό στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Λογικά, η ομάδα του Λάσο δεν θα λαθέψει κόντρα στην πιο «πέρα βρέχει» ομάδα της διοργάνωσης. Ψηλά βέβαια τα χάντικαπ. Πάμε καλύτερα με το Over 13,5 του Μονέκε, που κάνει και φέτος σούπερ σεζόν σε επίπεδο κορυφαίας πεντάδας.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΡΕΑΛ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Μετά τους τριγμούς που έφερε η ήττα από την Μπασκόνια στη Βιτόρια, η Ρεάλ απάντησε κερδίζοντας τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό, με 90-86, σε μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στον περσινό χαμένο τελικό.

Η νίκη ήρθε σαφώς πιο εύκολα από αυτό που μαρτυρά το τελικό σκορ, αφού η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +17. Ο Καμπάσο ήταν και πάλι το σημείο αναφοράς με 19 πόντους και 6 ασίστ. Η επιστροφή του Αργεντινού, μετά την τιμωρία του κόντρα στην Μπασκόνια, έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους Μαδριλένους, οι οποίοι έκαναν περίπατο την Κυριακή στο ισπανικό πρωτάθλημα, διαλύοντας με 95-67 εντός έδρας τη Χιρόνα.

Ανησυχία για τον Μούσα, που χτύπησε την Κυριακή. Παραμένει εκτός ο Φελίς, μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του ο Γκαρούμπα.

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε τη σεζόν με 3-0 και μία εκκωφαντική νίκη στην Πόλη επί της Φενέρ. Στο δεύτερο ματς της διαβολοβδομάδας όμως, το αήττητο έσπασε, αφού έχασε 98-94 στην παράταση από την Μπαρτσελόνα, μέσα στο Βελιγράδι.

Ματς λεπτομερειών, πλήρωσε κυρίως ότι έπεσε πάνω σε μεγάλη βραδιά του Πάντερ. Ο Κάναν από την πλευρά του αστόχησε σε μία κρίσιμη βολή με το σκορ στο 82-81 λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Δεν έφθαναν οι 23 πόντοι του Ντος Σάντος και οι 19 του Κάλινιτς. «Ηταν ένα ματς 50-50 μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί και σταθεροί και να παλεύουμε όλα τα ματς», είπε ο κόουτς Σφαιρόπουλος.

Τη Δευτέρα πέρασε από το Μαυροβούνιο για την ABA Λίγκα, σε ένα επεισοδιακό ματς. Κέρδισε 75-73, αλλά έχασε με τραυματισμό τον πολύτιμο Μπολομπόι, που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν. Ευτυχώς, ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού απέφυγε τα χειρότερα, δηλαδή ρήξη χιαστού ή μηνίσκου. Ο Ερυθρός πάντως βρίσκεται στην αγορά για σέντερ, ενώ όλα δείχνουν ότι θα πάρει και δανεικό τον Πετρούσεβ από τον Ολυμπιακό.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Προβληματική η εκκίνηση της Ρεάλ, στα τελευταία δύο ματς πάντως έδειξε τη δυναμική της και τώρα στόχος είναι να χτίσει ένα καλό σερί νικών. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις, όμως έρχεται από μία πολύ σκληρή ήττα, έχασε με τραυματισμό τον κορυφαίο του σέντερ και μέσα στη Μαδρίτη θα χρειαστεί υπερβατική εμφάνιση για να κερδίσει. Άσος μέχρι 15,5 πόντους για να φτάσουμε κοντά στο 1,80. Στα υπόψιν και τα Over του Μίτροβιτς, αφού χωρίς τον Μπολομπόι θα πάρει πολύ χρόνο στο πέντε.