Προγνωστικά Μπάσκετ: Ο Λεσόρ και το pace της Μπάγερν - MatchMoney

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Προγνωστικά Μπάσκετ

Ευρωλίγκα: Η σταθερά του Λεσόρ και το pace της Μπάγερν

Δημοσιεύτηκε: Σκακιστής στις 09:24 25/10/2024

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της Παρασκευής στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Διάβασε εδώ όλα τα προγνωστικά μπάσκετ του Matchmoney.com.gr.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά το κάζο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, η Φενέρ απάντησε όπως αναμένονταν στο Βερολίνο, κερδίζοντας την Άλμπα με 78-71. Δεν ενθουσίασε, αλλά έκανε σχετικά εύκολα τη δουλειά, έχοντας επιθετική πολυφωνία (14 πόντους ο Χέις-Ντέιβις, 13 ο Μπόλντγουιν, από 12 Μέλι και Μπιμπέροβιτς) και 13/30 τρίποντα.

Απέκτησε τον Σκάιλαρ Μέις (27 ετών, 1.93 μ.) για τη θέση του τραυματία Γουίλμπεκιν, που θα χάσει τη σεζόν. Πιθανό το ντεμπούτο του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε εύκολη δουλειά (95-78) την Κυριακή κόντρα στην Μπούρσασπορ. Επιστρέφει ο Γκούντουριτς, που έλειψε στα τελευταία τρία ματς. Νοκ άουτ ο σέντερ Σανλί.

Αποτυχημένη η πρώτη διαβολοβδομάδα του Παναθηναϊκού, δεδομένου ότι γνώρισε δύο ήττες. Αρχικά στο Παρίσι από την πρωτάρα Παρί και εν συνεχεία στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ. Και στα δύο ματς δεν κατάφερε να παίξει την άμυνα, που μας είχε συνηθίσει πέρυσι, με συνέπεια να δεχθεί συνολικά 174 πόντους.

Ειδικά κόντρα στη Ρεάλ το ματς πήγε να ξεφύγει, αφού βρέθηκε ακόμη και στο -17. Έδειξε πάντως χαρακτήρα κι έκλεισε αισθητά τη διαφορά στο τέλος (90-86). Ο Ναν πάλευε μόνος του με 23 πόντους, καλό ματς έκαναν επίσης οι Χουάντσο (16), Οσμάν (13) και Παπαπέτρου (12). Career-low για τον Μπράουν τα 3:39 λεπτά που του έδωσε ο Αταμάν.

Ο Σλούκας από την άλλη, έπαιξε 24, αλλά έβαλε μόνο τρεις πόντους. Εμφανές ότι ο ηγέτης των πράσινων βρίσκεται ακόμη σε φάση συντήρησης. Μάλιστα, προστατεύτηκε στο ντέρμπι της Δευτέρας με την ΑΕΚ, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Οι πράσινοι βέβαια δεν είχαν πρόβλημα να συντρίψουν την Ένωση με 94-74, η διαφορά έφτασε ακόμη και το +34!

Επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο. Νέα προβλήματα οι Μήτογλου και Παπαπέτρου, που ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα και δεν ακολούθησαν την αποστολή στην Πόλη. Αμφίβολος επίσης ο Γκριγκόνις με θέμα στη μέση.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Νέα δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, που κινδυνεύει με τρίτη σερί ήττα στην Ευρωλίγκα σε ένα ιδιαίτερο σταύρωμα, δεδομένου ότι ο Σάρας έχει περάσει από το τριφύλλι, ως παίκτης και γνωρίζει πολύ καλά τον οργανισμό. Ανεξαρτήτως πάντως αποτελέσματος, μπορούμε να στραφούμε στον Λεσόρ, ο οποίος κάνει σούπερ σεζόν και πριν μείνει στους 8 κόντρα στη Ρεάλ, είχε 19 πόντους με την Παρί, 22 με την Μπάγερν και 14 με την Άλμπα. Η Φενέρ δεν έχει αθλητικό σέντερ στα κυβικά του Γάλλου, ο Μπιρτς είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω. Στο 1,85 το Over 13,5 του Λεσόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Η πρώτη διπλή αγωνιστική κύλησε ιδανικά για την Μπαρτσελόνα. Πρώτα συνέτριψε τη Μονακό στη Βαρκελώνη και στη συνέχεια σημείωσε τη 12η διαδοχική νίκη της επί του Ερυθρού Αστέρα, σπάζοντας το αήττητο των Σέρβων στη φετινή Ευρωλίγκα.

Το διπλό στο Βελιγράδι ήταν αν μη τι άλλο συγκλονιστικό, αφού ήρθε στην παράταση με 98-94. Καθοριστικός ο Κέβιν Πάντερ, σημείωσε πολύ μεγάλα σουτ, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στο έξτρα πεντάλεπτο, μεταξύ των οποίων και το τρίποντο που έδωσε προβάδισμα στην Μπάρτσα 96-93. Ο Αμερικανός σκόρερ τέλειωσε το ματς με 26 πόντους και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Βέσελι (19) και Πάρκερ (13).

Τα χαμόγελα για το σύνολο του Πεναρόγια πάγωσαν την Κυριακή, πρώτη ήττα στη Liga Endesa, έχασε εντός έδρας με 93-89 από την Μπασκόνια. Σοκ με τον Λαπροβίτολα, που υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει τη σεζόν, δεδομένο ότι θα πάρει παίκτη στα γκαρντ.

Η Βιλερμπάν στέλνει το μήνυμα ότι μόνος σάκος του μποξ δεν θα είναι φέτος. Ναι μεν έχασε στο Βερολίνο από την Άλμπα στο πρώτο σκέλος της διαβολοβδομάδας, ωστόσο τρεις μέρες μετά έκανε το 2/2 στην έδρα της, επικρατώντας με 76-69 της Μπασκόνια. Τα κατάφερε μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού βρέθηκε στο -11 (67-56) πέντε λεπτά πριν το τέλος κι έτρεξε σερί 17-0 για να φέρει το ματς τούμπα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής και MVP της 4ης αγωνιστικής με 36 PIR, ο Τεό Μαλεντόν (25 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα, τρία κλεψίματα, δύο μπλοκ, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ). Ο Γάλλος άσος φανέρωσε τις ηγετικές του ικανότητες σημειώνοντας δύο κομβικά τρίποντα στα τελευταία 2,5 λεπτά του αγώνα.

Ακολούθησε ακόμη ένα τρελό ματς, αυτή τη φορά για την LNB, όπου έχασε 109-107 στην έδρα της Σαλόν Σαονέ, μετά από τρεις παρατάσεις. Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα στο γαλλικό πρωτάθλημα. Παραμένει εκτός ο φόργουορντ Αζινκά, αμφίβολος ο έμπειρος σέντερ Μπλακ, διάστρεμμα ο μαχητικός πόιντ-γκαρντ Πάρις Λι.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Από τα παιχνίδια που δεν νοείται γκέλα για την Μπαρτσελόνα. Η Βιλερμπάν πάντως είναι πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο και με το δίδυμο Μαλεντόν-Σακό να οργιάζει δεν αποκλείεται να φανεί ανταγωνιστική μέσα στη Βαρκελώνη. Στο 1,75 ο άσος της Μπάρτσα μέχρι 15,5 πόντους.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΠΑΓΕΡΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μία ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν και μία νίκη στο Μόναχο επί της Παρί ο απολογισμός της Μπάγερν στην πρώτη διπλή αγωνιστική της σεζόν. Συγκλονιστικό το ματς με τους Παριζιάνους, το τελικό 109-107 τα λέει όλα, δεδομένου μάλιστα ότι δεν παίχθηκε παράταση.

Είχε το προβάδισμα εξ αρχής, αλλά στο τέλος έπαιξε με τη φωτιά και η νίκη κρίθηκε ουσιαστικά στην τελευταία κατοχή, με τους φιλοξενούμενους να αστοχούν σε δίποντο με το σκορ στο 108-107. Απίστευτο το δίδυμο Εντουαρντς-Νέιπιερ, ο πρώτος ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 32 πόντους και ο δεύτερος έβαλε 27, έναν λιγότερο από το δικό του career-high! Σπουδαία δουλειά και ο Μπούκερ με 21 πόντους.

Εξουθενωμένη από την προσπάθεια με την Παρί, έχασε 44 ώρες μετά από τη Μιτελντόιτσερ με 79-75, εκτός έδρας, για την Μπουντεσλίγκα. Παραμένει εκτός ο χρήσιμος φόργουορντ Γκιφάι. Λογικά προλαβαίνει ο πολύπειρος Λούτσιτς.

Μετά τον περίπατο με το Μιλάνο, ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε την καταραμένη έδρα της Εφές κι έχασε για έβδομη σερί φορά από την Αναντολού στην Τουρκία. Παρότι ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, η Εφές άρχισε να ροκανίζει τις διψήφιες διαφορές και τελικά έφτασε στην ανατροπή με 91-89.

Οι ερυθρόλευκοι είδαν για πρώτη φορά την πλάτη των Τούρκων τρία λεπτά πριν το τέλος και στις τελευταίες επιθέσεις θόλωσαν με τον Φουρνιέ να υποπίπτει σε δύο καθοριστικά λάθη. Ο Γάλλος πάντως, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 20 πόντους, παίζοντας μόλις 16:37. Εξαιρετικός ο ΜακΚίσικ με 17 πόντους, 16 πρόσθεσε ο Βεζένκοφ, αλλά δεν πήρε ούτε ένα σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Τέλος ο Πετρούσεφ, που ήθελε διακαώς να αποχωρήσει για να βρει ζωτικό χώρο, δόθηκε δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα. Πλέον θα πορευτεί στο πέντε με την τριάδα Μιλουτίνοφ, Φαλ, Ράιτ και στο τέσσερα με το δίδυμο Βεζένκοφ, Πίτερς. Τη Δευτέρα έκανε αγγαρεία στην Καρδίτσα, αλλά κέρδισε με 77-61, με τον Φουρνιέ να παίρνει ανάσες. Νοκ άουτ ξανά ο Γουίλιαμς-Γκος, σταθερά έξω ο Εβανς.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Ο Ολυμπιακός θα ψάξει στο Μόναχο το πρώτο του διπλό για φέτος. Η Μπάγερν πάντως δεν είναι απλός αντίπαλος. Ο Χέρμπερτ είναι πρεσβευτής του σύγχρονου και γρήγορου μπάσκετ, οι Βαυαροί παίζουν σε δαιμονιώδες τέμπο, οδηγώντας τα παιχνίδια τους στις 75 κατοχές κι έχουν ένα τρομερό δίδυμο στην περιφέρεια (Εντουαρντς-Νέιπιερ). Πρώτη επιλογή το Over 159,5 στο 1,90 στο Pamestoixima, αφού η επιθετική ποιότητα του Ολυμπιακού είναι αδιαμφισβήτητη και μπορεί ασφαλώς να σκοράρει πάνω από 80 πόντους στη βαυαρική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ TIPSTERS