Προγνωστικά Σκακιστής: Τι προτείνει σήμερα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Σκακιστής: Δεν είναι και μάγος…

Δημοσιεύτηκε: Σκακιστής στις 11:22 20/03/2025

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στα πλέι οφ, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της regular season στην Ευρωλίγκα. Ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει και το πλεονέκτημα έδρας και το μόνο που μένει να φανεί είναι αν θα τερματίσει πρώτος ή δεύτερος.

Πιθανότητες να τον προσπεράσει έχει μόνο η Φενέρ, αλλά κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός θα χάσει την πρωτιά μόνο αν το θέλει ο ίδιος. Οι ερυθρόλευκοι προφανώς, δεν είναι ομάδα που δρα με τέτοια λογική. Παίζει όλα τα ματς για να τα κερδίσει και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ολοκληρώσει την κανονική περίοδο στην πρώτη θέση και θα περιμένει το play-in για να μάθει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ.

Ανοίγω μια παρένθεση: δώστε βάση στη νέα προσφορά* που «τρέχει» από εχθές και εξασφαλίζει σε όλους ένα δωρεάν* στοίχημα χωρίς κατάθεση κάνοντας απλώς εγγραφή. Εγώ το αξιοποίησα ήδη στο παιχνίδι του Φαλήρου.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα επιβεβαίωσε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ότι είναι η πιο καυτή ομάδα της λίγκας. Συμπλήρωσε 13 νίκες στις τελευταίες 14 αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς ανώτερος για τρία δεκάλεπτα και πήγε τη διαφορά ακόμη και στο +19. Αν δεν έχανε με τραυματισμό τον Γουίλιαμς-Γκος, πιθανότατα δεν θα έδινε ποτέ το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει.

Χωρίς σέντερ ο Ερυθρός Αστέρας

Βέβαια, το γεγονός ότι οι πράσινοι παραλίγο να γυρίσουν το ματς, χάλασε την εικόνα απόλυτης κυριαρχίας που πήγε να χτίσει ο Ολυμπιακός. Στο τέλος της ημέρας πάντως, κανείς δεν θυμάται το συγκεκριμένο ντέρμπι, διότι στην πραγματικότητα δεν έκρινε απολύτως τίποτα. Κι ας υπήρξε έντονη διαφωνία για ορισμένες διαιτητικές αποφάσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Τώρα, ο Ολυμπιακός περιμένει τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, σε ένα ματς που θα έχει εκ των πραγμάτων πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα το δει ως φιλικό. Τουναντίον, μάλλον θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις για την καθαρή ήττα του στον πρώτο γύρο.

Ο Ερυθρός Αστέρας, του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Αϊζάια Κάναν ήρθε στο Φάληρο έχοντας χάσει τα τρία προηγούμενα παιχνίδια και με λειψή frontline. Εκτός είναι ο Μπολομπόι και ο Πετρούσεφ. Ο πρώτος λόγω τραυματισμού και ο δεύτερος λόγω της συμφωνίας που έκαναν τα δύο κλαμπ όταν ο Σέρβος πήγε δανεικός στην ομάδα του Βελιγραδίου. Συν τοις άλλοις, είναι τραυματίας και ο Μίτροβιτς, ενώ παραμένει στα πιτς και ο πάουερ-φόργουορντ Ντάουμ.

Με ψηλό ούτε για δείγμα, ο Ερυθρός πολύ δύσκολα θα τη βγάλει καθαρή απέναντι στους δεινόσαυρους του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη και αν δεν τραβήξουν το πόδι από το γκάζι, λογικά η διαφορά θα πάει σε διψήφια επίπεδα.

Με ένα βατό χάντικαπ 6,5 πόντων σε συνδυασμό με το Over 6,5 πόντους του Φαλ, που δεν θα έχει αντίπαλο δέος απόψε, χτίζουμε απόδοση 2,62.

Τώρα το κίνητρο μετράει

Από εκεί και πέρα, βρισκόμαστε στη φάση που το κίνητρο μετράει. Και στο Μπασκόνια – Μπάγερν το κίνητρο είναι ουσιαστικά μονόπλευρο. Η Μπασκόνια μετά την απογοητευτική εμφάνιση και ήττα στο Βερολίνο δεν μπορεί να ελπίζει στη δεκάδα. Επίσης, έχει εκτός τον Μπάλντγουιν και αμφίβολο τον σταρ Μονέκε.

Αντίθετα, η Μπάγερν παλεύει να παραμείνει στην εξάδα. Και σίγουρα θα τα δώσει όλα στη Βιτόρια για να σβήσει την εντός έδρας ήττα από την Εφές. Δεν είναι τυχαίο ότι το διπλό άνοιξε στο 2,20 και πλέον παίζει στο 1,80.

ΑγώναςΕπιλογήΑξίζει να προσέξετε:
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας1 (-6,5) & Φαλ Over 6,5 [2,62]Εγγραφή για δωρεάν* στοίχημα
Μπασκόνια – Μπάγερν2 (1,80)Παίξε Νόμιμα με έμπιστο μπουκ