Με ένα απλό ψάξιμο στο Ίντερνετ, μπορεί κανείς να βρει πολλές «καλύτερες εντεκάδες»: η καλύτερη εντεκάδα της δεκαετίας, η κορυφαία εντεκάδα όλων των εποχών, η καλύτερη εντεκάδα του τάδε και του δείνα, ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Φυσικά, όλοι μας γουστάρουμε να βλέπουμε μέσα στο γήπεδο τους καλύτερους, αλλά προσωπικά οι παίκτες που πραγματικά με γοητεύουν είναι αυτοί που συνδυάζουν ταλέντο και τρέλα. Οι… αληταράδες, αυτοί που ξεχωρίζουν για την καλτίλα τους, για την εκκεντρική εξωτερική εμφάνισή τους και την ώρες ώρες ακραία συμπεριφορά τους. Κι αυτό θα είναι το θέμα του σημερινού μπλογκ. Η καλύτερη εντεκάδα εν ενεργεία ποδοσφαιριστών με κριτήριο όχι μόνο το ταλέντο τους αλλά κυρίως την τρέλα τους.
Τερματοφύλακας: Έντερσον Μοράες (Μάντσεστερ Σίτι)
Δυσκολεύτηκα αρκετά για το ποιος πρέπει να κάτσει κάτω από τα δοκάρια σε αυτή την καλύτερη εντεκάδα. Είναι σίγουρα ο πιο ήρεμος από την εντεκάδα και ο λόγος που τον επέλεξα είναι επειδή μου κίνησαν το ενδιαφέρον κάποια πραγματάκια. Χαρακτηριστικό σημείο είναι το τατουάζ στο λαιμό του, όπου έχει ένα τριαντάφυλλο και ένα κρανίο, στην πλάτη φτερά αγγέλου, ενώ στο πόδι έχει τατουάζ με το τρόπαιο που κέρδισε με την Μπενφίκα την περίοδο 2016-17.
Τη σεζόν 2017-18 ο Βραζιλιάνος κίπερ έκανε το μεγάλο άλμα στη καριέρα του, καθώς άφησε μετά από δύο χρόνια την Μπενφίκα για να πάει στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στη Μάντσεστερ Σίτι, με ποσό ρεκόρ των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Μαζί με τον μέσο Άξελ Βίτσελ ισοδυναμούσε με την μεγαλύτερη πώληση που έχει καταβάλει ένας σύλλογος για παίκτη των Πορτογάλων.
Αποτέλεσε ως τότε τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία του αθλήματος, πίσω από τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν (η μεταφορά του από την Πάρμα στη Γιουβέντους κόστισε 52 εκατομμύρια). Στη συνέχεια Άλισον (πήγε από την Ρόμα στη Λίβερπουλ με 75 εκατομμύρια) και Κέπα (από Μπιλμπάο σε Τσέλσι με 80 εκατομμύρια) τον έφεραν στην 4η θέση της λίστας.
Αναντικατάστατος εδώ και μια τριετία στα πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, πήρε δίκαια φανέλα βασικού στο σπίτι, μόνος στόχος που απέμεινε είναι η καθιέρωση στην εθνική Βραζιλίας, καθώς βρίσκεται σταθερά πίσω από τον Άλισον.
Δεξιός μπακ: Ντάνι Άλβες (Σάο Πάολο)
Στη φωτογραφία ίσως βλέπουμε ένα από τα χειρότερα κουρέματα που έχουν υπάρξει ποτέ, όμως ο Βραζιλιάνος είναι τρελός και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από την Μπαρτσελόνα, καθώς μετά από οχτώ χρόνια παρουσίας στον σύλλογο (2008-2016) δεν του έγινε ποτέ πρόταση ανανέωσης, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Άλβες και μέχρι τώρα σε κάθε συνέντευξη αναφέρει πως δεν τον σεβάστηκε η διοίκηση. Μάλιστα, αποχώρησε έναν χρόνο νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου του και υπέγραψε στις 27 Ιουνίου 2016 ως ελεύθερος στην Γιουβέντους, όπου εκεί είχε πρωταγωνιστήσει σε καυγά με τον Ντιμπάλα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ.
Φυσικά έχει δείξει πάρα πολλές φορές και τον εξαιρετικό χαρακτήρα που διαθέτει, σε παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Βιγιαρεάλ στο «Ελ Μαδριγάλ» στις 27 Απριλίου 2014, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδό των γηπεδούχων, ο οποίος πέταξε μπανάνα προς το μέρος του και ο ακραίος μπακ αντέδρασε τρώγοντάς την. Σε δηλώσεις μετά την αναμέτρηση είπε: «Τέτοια γεγονότα πρέπει να αντιμετωπίζονται με δόση χιούμορ, αφού δεν γίνεται να αλλάξει ο εγκέφαλος αυτών των τύπων».
Μαθημένος νικητής σε όλη την καριέρα του, έχει κερδίσει 40 τρόπαια και του λείπει μόνο το Μουντιάλ, στο τελευταίο Κόπα Αμέρικα που διεξήχθη στη χώρα του σήκωσε το τρόπαιο ως αρχηγός, ενώ αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης δίνοντας απαντήσεις στους επικριτές. Φέτος αγωνίστηκε στη Σάο Πάολο επιστρέφοντας στη Βραζιλία μετά από 17 χρόνια.
Κεντρικός αμυντικός: Γκάρι Μεδέλ (Μπολόνια)
Ήταν από τις στιγμές που σημάδεψαν το Κόπα Αμέρικα του 2019. Ο εκρηκτικός Χιλιανός αμυντικός προκάλεσε τον Λιονέλ Μέσι σε αγώνα κατάταξης για την 3η θέση της διοργάνωσης μεταξύ της Χιλής και της Αργεντινής, όπου είχε σαν αποτέλεσμα να ξεφύγουν τα πράγματα και να πιαστούν στα χέρια. Αμφότεροι αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στο 37ο λεπτό, όμως το «Πίτμπουλ», όπως είναι το παρατσούκλι του, έγινε εθνικός ήρωας στα μάτια των Χιλιανών.
Υπήρξαν κάποια γεγονότα που θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει αρνητικά την ποδοσφαιρική καριέρα του, όπως το 2009, όταν αποκοιμήθηκε στο τιμόνι ενώ ταξίδευε με 140 χλμ/ώρα αλλά ευτυχώς για αυτόν δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς και χρειάστηκε μόλις δύο μήνες για να ανακάμψει από το ατύχημα. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο δεν αισθανόταν τα πόδια του αλλά ο γιατρός τον καθησύχασε άμεσα.
Ο Μεδέλ μεγάλωσε σε μια άκρως επικίνδυνη περιοχή του Σαντιάγκο και μία παλιά συνέντευξη που έδωσε έκανε αίσθηση: «Με ρωτάνε συνέχεια αν νιώθω πίεση που παίζω ποδόσφαιρο. Πίεση για μένα σημαίνει όταν έρχονται πάνω από το κεφάλι σου σε ηλικία 14 ετών δύο οπλισμένοι και σε απειλούν».
Δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για την ομάδα που υποστηρίζει, την Ουνιβερσιτάδ Κατόλικα, με τις κάμερες να τον έχουν απαθανατίσει να τραγουδάει συνθήματα και να χτυπάει ο ίδιος το τύμπανο στο πέταλο των οργανωμένων.
Λείπει από το παλμαρέ του η κατάκτηση συλλογικού τροπαίου, καθώς μόνο με την εθνική ομάδα μετράει δύο συνεχόμενους τίτλους Κόπα Αμέρικα (2015, 2016). Τη φετινή περίοδο έπαιξε σε 14 αγώνες με την Μπολόνια, ενώ η μετακίνηση του στις 9 Αυγούστου 2014 από την Κάρντιφ στην Ίντερ με ποσό 10 εκατομμυρίων ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας του.
Κεντρικός αμυντικός: Νίκολας Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι)
Σε μια αποτυχημένη απόπειρα λουκ προέβη ο Αργεντινός στόπερ πριν λίγα χρόνια αλλά διόρθωσε έγκαιρα την κατάσταση. Ο «στρατηγός» είναι λάτρης των σειρών και έχει στην πλάτη τατουάζ με τους κύριους πρωταγωνιστές από Breaking Bad, Peaky Blinders και Vikings. «Η γενειάδα και τα τατουάζ βοηθούν την επιθετική εικόνα» δήλωσε στο παρελθόν.
Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Βέλεζ Σάρσφιλντ, όπου πανηγύρισε το Κλαουσούρα το 2009, ενώ στις 23 Αυγούστου 2010 μετέβη για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Πόρτο, με απολογισμό τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και ισάριθμα Σούπερ καπ, ενώ μεγαλύτερη στιγμή με τη φανέλα των «Δράκων» αποτέλεσε η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ την περίοδο 2010-11.
Τη σεζόν 2014-15 έπαιξε στη Βαλένθια και ανακηρύχτηκε στην κορυφαία εντεκάδα του πρωταθλήματος, όντας ο μοναδικός παίκτης των «Νυχτερίδων» που διακρίθηκε. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και μέχρι σήμερα βρίσκεται στον αγγλικό σύλλογο πραγματοποιώντας φέτος 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Αριστερός μπακ: Μάρκος Ρόχο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Δεν έχει την καλύτερη φήμη ο Αργεντινός και μάλλον δίκαια, καθώς πριν λίγες μέρες υπέπεσε σε ακόμα ένα περιστατικό σπάζοντας την καραντίνα, με το φακό να τον πιάνει να καπνίζει και να παίζει χαρτιά με περισσότερα από δέκα άτομα. Το 2012 επιτέθηκε με μπουκάλι σε δύο άντρες τους οποίους και τραυμάτισε γλιτώνοντας τη φυλακή με συμβιβασμό, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 κατηγορήθηκε για εκβιασμό από μια γυναίκα που συνάντησε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Μπήκε ξανά στο στόχαστρο των ΜΜΕ για δημοσίευση του στο Instagram όπου τάχθηκε υπέρ του άρχοντα των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, αν και λίγο αργότερα προσπάθησε να σώσει τα πράγματα με νέο ποστάρισμα.
Διηγήθηκε μπροστά στις κάμερες τη λογομαχία του στην προπόνηση με τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς όταν ήταν συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λέγοντας: «Ήθελε να του δίνουμε όλες τις μπάλες, σήκωνε το χέρι του και μου έλεγε πολλά σε αγγλικά και ισπανικά. Τότε απάντησα, τι συμβαίνει με εσένα μεγάλη μύτη… σκάσε. Γνώριζα πως αν με έπιανε θα με σκότωνε αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσω».
Και η οικογένεια του έχει βρεθεί στο προσκήνιο για αρνητικούς λόγους, αφού μέλη της είχαν συλληφθεί με την κατηγορία εμπλοκής σε τρεις ληστείες. Στις 6 Μαρτίου 2017 ενεπλάκησαν σε ληστεία και έπεσαν νεκρά δύο ξαδέρφια του.
Βέβαια ο άνθρωπος έχει και ποδοσφαιρικό ταλέντο εκτός από κακή εξωαγωνιστική ζωή, στις 19 Αυγούστου 2014 μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ταλαιπωρήθηκε από πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς και μοιραία δεν κατάφερε να κάνει σπουδαία πράγματα, φέτος επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα που άρχισε την καριέρα του, την Εστουδιάντες.
Μέσος: Ράτζα Ναϊνγκολάν (Κάλιαρι)
Ο «Νίτζα» σε κάθε ευκαιρία λέει να κρίνουν άπαντες τον Ράτζα ως παίκτη και όχι ως χαρακτήρα, αφού τι κάνει κάθε ποδοσφαιριστής εκτός γηπέδου είναι δικό του θέμα. Και φυσικά έχει δίκιο, καθώς έδειξε για ακόμα μια φορά το μεγαλείο του το περυσινό καλοκαίρι αφήνοντας την Ίντερ για να μεταγραφεί στην Κάλιαρι, με μόνο σκοπό να βρίσκεται δίπλα στη σύντροφό του, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και δεν ήθελε να την αφήσει για κανέναν λόγο πίσω του, βάζοντας το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα. Από την ίδια ασθένεια έχασε τη μητέρα του το 2010 και στην πλάτη έχει δύο τατουάζ αφιερωμένα στη γυναίκα που τον μεγάλωσε.
Τον Νοέμβριο του 2015 έζησε μια απίστευτη περιπέτεια στην Αμβέρσα, όταν ομάδα της αντιτρομοκρατικής τού έστησε μπλόκο έπειτα από τηλεφωνήματα Βέλγων πολιτών για ύποπτες κινήσεις ενός τρομοκράτη. Οι κάτοικοι της γειτονιάς είδαν έναν νεαρό με τατουάζ, μοϊκάνα μαλλί και ξυρισμένα φρύδια να περιφέρεται στους δρόμους, φοβήθηκαν και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία. Σήμανε συναγερμός, όμως η παρεξήγηση λύθηκε γρήγορα, καθώς οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις αναγνώρισαν ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια έβγαλαν όλοι μαζί αναμνηστική φωτογραφία.
Την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2018 έγινε το αντικείμενο συζήτησης στη γειτονική Ιταλία, αφού δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram που έδειχνε να καπνίζει και να καταναλώνει αλκοόλ.
Μέσος: Αρτούρο Βιδάλ (Μπαρτσελόνα)
Αντίστοιχη περίπτωση με τον Ναϊνγκολάν είναι και ο Χιλιανός, αφού μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό παικτικά και στιλιστικά, ενώ βρέθηκαν για εξωαγωνιστικούς λόγους στο επίκεντρο. Ο χαφ της της Μπαρτσελόνα δεν είναι από τα πιο ήρεμα παιδιά και το αποδεικνύουν τα καμώματά του, καθώς τον Οκτώβριο του 2014 όταν βρισκόταν στη Γιουβέντους ενεπλάκη σε σύρραξη σε νυχτερινό κέντρο του Τορίνο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε στις προπονήσεις υπό την επήρεια αλκοόλ, όπου τιμωρούταν με πρόστιμα που έφταναν και τις 100 χιλιάδες ευρώ από τον ιταλικό σύλλογο.
Το καλοκαίρι του 2015 κατά τη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα επέστρεψε μεθυσμένος τα ξημερώματα από το καζίνο και τράκαρε με τη Ferrari του, με το δικαστήριο να του απαγορεύει να οδηγεί για δύο χρόνια, όμως του επιτράπηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στη διοργάνωση, όπου πανηγύρισε τελικώς τον τίτλο.
Τον Σεπτέμβρη του 2017 κινδύνευσε με φυλάκιση, αφού κατηγορήθηκε για βαριά σωματική βλάβη σε νυχτερινό κέντρο του Μονάχου. Χτύπησε δύο άτομα, έσπαγε ποτήρια, ένα άτομο τραυματίστηκε στο κεφάλι από μπουκάλι και η κατάσταση εκτονώθηκε μόνο μετά την επέμβαση της ασφάλειας του καταστήματος.
Εξαιρετικά κυλάει η ποδοσφαιρική καριέρα του, αγαπήθηκε σε όποια ομάδα αγωνίστηκε, με το πάθος του να ξεχειλίζει ακόμα και σήμερα. «Αν πάω στον πόλεμο, θέλω μαζί μου τον Βιδάλ» είχε δηλώσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Μετράει ως τώρα δύο πρωταθλήματα με την Κόλο Κόλο, τέσσερα με τη Γιουβέντους, τρία με την Μπάγερν Μονάχου και ένα με την Μπαρτσελόνα, ενώ πήρε δύο φορές το Κόπα Αμέρικα με τη Χιλή.
Μεσοεπιθετικός: Μάρεκ Χάμσικ (Νταλιάν Γιφάνγκ)
Ο κύριος με τη χαρακτηριστική κώμη λατρεύεται ως θεός στη Νάπολι, αφού πέτυχε σπουδαία πράγματα στη 12ετή παρουσία του (2007-2019) στο σύλλογο. Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών (520), ενώ μαζί με τον Μέρτενς είναι οι κορυφαίοι σκόρερ με 121 γκολ ξεπερνώντας τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα (115 τέρματα). Ένας επιπλέον λόγος που βρίσκεται στις καρδιές των Ναπολιτάνων είναι ότι παρόλο που είχε προτάσεις με πλούσιες αποδοχές από άλλα κορυφαία κλαμπ επέλεξε να μείνει και να γράψει τη δική του ιστορία ως αρχηγός. Και με την εθνική Σλοβακίας κατόρθωσε να γίνει πρώτος σκόρερ με 25 γκολ αφήνοντας πίσω στη σχετική λίστα τον στράικερ Βίτεκ (23 τέρματα).
Δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα με τη συμπεριφορά του, όμως κατά τη θητεία του στην Ιταλία έπεσε τρεις φορές θύμα κλοπής. Η πρώτη συνέβη τον Δεκέμβριο του 2008 όταν είχε βγει για χριστουγεννιάτικα ψώνια και στο αμάξι που είχε παρκάρει μπήκαν δύο κλέφτες, όπου πήραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, με το ρολόι που υπήρχε μέσα να ήταν ό,τι ακριβότερο.
Η δεύτερη τον Νοέμβριο του 2011 και λίγες ώρες πριν αρχίσει ο αγώνας Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Νάπολι και Μάντσεστερ Σίτι, με τη γυναίκα του να βρίσκεται στο αυτοκίνητο την ώρα που ληστές αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα και την BMW που οδηγούσε υπό την απειλή όπλου.
Η τρίτη ήταν το 2013 και παρόμοια με την πρώτη ιστορία, μετά από παιχνίδι της Νάπολι με τη Σαμπντόρια, ενώ οδηγούσε ο ίδιος αυτή τη φορά τρεις ληστές τον σταμάτησαν, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και τον σημάδεψαν με όπλο παίρνοντας ρολόι Rolex αξίας άνω των 10 χιλιάδων ευρώ.
Από το Φεβρουάριο του 2019 άλλαξε σελίδα στη ζωή του και πλέον αγωνίζεται στην Κίνα με την φανέλα της Νταλιάν, όπου είναι βεβαίως το μεγάλο αστέρι της ομάδας και για δεύτερη φορά βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ, με τον οποίο συνεργάστηκαν για μια διετία 2013-15 και στη Νάπολι.
Εξτρέμ: Ρικάρντο Κουαρέσμα (Κασίμπασα)
Ο άνθρωπος που έμαθε σε όλο τον κόσμο τη ραμπόνα, χάζευε κάθε αντίπαλο και δεν πιανόταν στον ένας εναντίον ενός, αποτέλεσε πόλο έλξης για κάθε ομάδα στις αρχές της νέας χιλιετίας. Αδιαμφισβήτητο το ταλέντο του, αλλά ο εγωιστικός χαρακτήρας τον πρόδωσε πολλές φορές στην καριέρα του. Ξεπετάχτηκε γρήγορα και πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα σε ηλικία μόλις 20 ετών, όμως οι κακές σχέσεις με τον προπονητή Φρανκ Ράικαρντ τον έφεραν γρήγορα μακριά από τη Βαρκελώνη. Οργίασε στην Πόρτο (2004-08) με κόουτς τον Ζεσουάλδο Φερέιρα (πέρασε από τον Παναθηναϊκό), δεν στέριωσε στην Ίντερ με τον Μουρίνιο, καθώς ήταν αντίθετος με τις ποδοσφαιρικές ιδεολογίες του Πορτογάλου τεχνικού.
Στη θητεία του στην Μπεσίκτας τσακώθηκε και με τρίτο προπονητή, τον Κάρλος Καρβαχάλ (πέρασε από Αστέρα Τρίπολης), αφού στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Γιουρόπα Λιγκ την περίοδο 2011-12 πέταξε μπουκάλι στον Πορτογάλο μέντορα. Αργότερα κλήθηκε για εξηγήσεις από τη διοίκηση και τελικά πήραν το μέρος του διώχνοντας τον Καρβαχάλ.
Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς διαδραματίστηκαν απίστευτα γεγονότα, ο πρόεδρος πρότεινε μείωση αποδοχών στον βιρτουόζο εξτρέμ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε. Έπειτα ακολούθησε φρικτή επίθεση από τη διοίκηση κατηγορώντας τον Κουαρέσμα ότι ούρησε αξιωματούχους του συλλόγου στα αποδυτήρια και πως πραγματοποίησε επίθεση σε αστυνομικό.
Πλέον στα 36 φοράει τη φανέλα της Κασίμπασα όντας αρχηγός, έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη είπε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Πόρτο, όπου πέρασε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του.
Επιθετικός: Πάολο Γκερέρο (Ιντερνασιονάλ)
Η δική μου καψούρα της εντεκάδας είναι ο Περουβιανός στράικερ, αφού όπως λέει και το όνομα του είναι πολεμιστής. Δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιριστής και στη χώρα του αποτελεί πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά που παίζουν στις αλάνες, καθώς είναι πραγματικός αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου, ενώ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της εθνικής Περού με 39 γκολ. «Το ποδόσφαιρο είναι για άντρες και όχι για μεγάλα ονόματα» τονίζει συνεχώς.
Οι τραυματισμοί και ο δύσκολος χαρακτήρας του δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που άξιζε. Το 2008 στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου σε ματς με την Ουρουγουάη, έβρισε με άσχημο τρόπο τον διαιτητή, ενώ πήγε και να επιτεθεί σωματικά εναντίον του, με αποτέλεσμα να δεχτεί ποινή απαγόρευσης έξι παιχνιδιών.
Τον Σεπτέμβριο του 2009 όταν αγωνιζόταν στο Αμβούργο υπέστη ρήξη χιαστών, επέστρεψε τον Μάρτιο αλλά η χρονιά κύλησε ακόμα χειρότερα, καθώς στον αγώνα με το Αννόβερο οπαδός του επιτέθηκε φραστικά. Ο Γκερέρο αντέδρασε πετώντας μπουκάλι προς το πρόσωπο του και τελικά του επιβλήθηκε ποινή πέντε αγωνιστικών και πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Στην τριετία του με τη φανέλα του Αμβούργου πρωταγωνίστησε σε ακόμα ένα επεισόδιο που είχε σαν αντίκτυπο την πώλησή του, αφού σε ένα ματς ενάντια στη Στουτγάρδη χτύπησε τον γκολκίπερ Ούλραϊχ. Η καμπάνα ήταν ιδιαίτερα αυστηρή και τιμωρήθηκε με οχτώ αγωνιστικές.
Τον Μάιο του 2018 βγήκε μια απίστευτη ιστορία στο φως της δημοσιότητας που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ. Σε αντιντόπινγκ κοντρόλ βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 12 μηνών από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Ο Γκερέρο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας πως του δόθηκε να πιει ένα τσάι γλυκάνισου με λεμόνι και μέλι, ενώ επέμενε συνεχώς πως πρόκειται για αποτυχημένο αντιντόπινγκ τεστ. Ο δικηγόρος του κατέθεσε ότι η συγκέντρωση της ουσίας μπενζουλεκγονίνη, που βρέθηκε στα ούρα του Γκερέρο, ήταν συμβατή με κάποιον που είχε καταναλώσει φύλλα κόκας παρά με κάποιον που έκανε χρήση κοκαΐνης.
Κάπου εκεί χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τα κατεψυγμένα παιδιά των Ίνκας που βρέθηκαν στη κορυφή του ηφαιστείου Λουλαϊλάκο το 1999, κάτι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση, όπου αθωώθηκε και έδωσε κανονικά το παρών στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
Επιθετικός: Μάριο Μπαλοτέλι (Μπρέσια)
Για τον Σούπερ Μάριο δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πει κάποιος, έχει αποδείξει ότι η τρέλα που κουβαλάει είναι αγιάτρευτη και αρκετά χρόνια τώρα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ‘αν’ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αφού αν είχε έστω και λίγο μυαλό θα μπορούσε να κατορθώσει σπουδαία πράγματα. Οι ιστορίες που τον ακολουθούν είναι πάρα πολλές και ξεκινάω αμέσως να τις αναφέρω:
Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε συνέντευξή του θυμήθηκε περιστατικό που είχε συμβεί σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ ενάντια στη Ρουμπίν Καζάν, όταν τον είχε παίκτη στη Ίντερ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μάριο πήρε κίτρινη κάρτα στο 42’ και έτσι όταν πήγαμε στα αποδυτήρια ξόδεψα τα 14 από τα 15 λεπτά που είχα στη διάθεσή μου μιλώντας σε αυτόν. Του είπα: Δεν μπορώ να σε αλλάξω, δεν έχω άλλο στράικερ στον πάγκο, μην αγγίζεις κανέναν, όταν χάνεις την μπάλα μην αντιδράς, αν σε προκαλούν μην αντιδράς, εάν ο διαιτητής κάνει κάποιο λάθος, πάλι μην αντιδράσεις, σε παρακαλώ Μάριο’. Τελικά στο 46’ δέχθηκε κόκκινη κάρτα».
Στη Μάντσεστερ Σίτι (αγωνίστηκε από το 2010 έως το 2013) σε φιλικό προετοιμασίας απέναντι στους Λος Άντζελες Γκάλαξι έβγαλε έξω από τα ρούχα του τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς σε φάση που έγινε στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης, βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και αντί για πλασέ επέλεξε να κάνει μια χορευτική πιρουέτα με τακουνάκι όπου κατέληξε εκτός εστίας. Αμέσως ο Ιταλός κόουτς τον αντικατέστησε έχοντας έντονο διάλογο μεταξύ τους στον πάγκο.
Ξανά με τη φανέλα των Πολιτών είχε γίνει viral στον αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντιναμό Κιέβου, καθώς η τηλεοπτική κάμερα τον έπιασε σε στιγμή που δυσκολευόταν να φορέσει το μπλουζάκι προπόνησης και μετά από περίπου ένα λεπτό προσπάθειας, κατάφερε μαζί με τη βοήθεια ανθρώπου από το τεχνικό επιτελείο να τη βάλει σωστά.
Σε άλλες μαγικές στιγμές που έχει προσφέρει, πετούσε βελάκια σε παιδιά Ακαδημιών της Σίτι από τον πρώτο όροφο, καθώς βαριόταν και δεν είχε κάτι άλλο να κάνει, όπως ο ίδιος είπε, ενώ σε ματς με τη μισητή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε γκολ και από μέσα φορούσε μπλούζα με σλόγκαν «Why always me?» θέλοντας να δείξει ότι πάντα βρίσκεται στο επίκεντρο.
Λίγο μόλις καιρό μετά τη μετακίνησή του από την Ίντερ στη Μάντσεστερ Σίτι είχε τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητο. Στον έλεγχο αλκοτέστ αποδείχτηκε ότι δεν ήταν μεθυσμένος και ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε συνηθίσει ακόμα να οδηγεί έχοντας το τιμόνι στη δεξιά πλευρά και όχι στην αριστερή μέχρι πρότινος. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος τον ρώτησαν για ποιο λόγο είχε 20.000 λίρες πάνω του και ο Ιταλός απάντησε αφοπλιστικά: «Επειδή είμαι πλούσιος»!