Θ. Χαρόπουλος: Από το 2,10 στο 15,00 μέσω... Χεζμπολά - MatchMoney

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Θ. Χαρόπουλος: Από το 2,10 στο 15,00 μέσω… Χεζμπολά

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 08:26 12/01/2019


Το 1989 η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ ως εγγυήτριες δυνάμεις μεσολάβησαν για τον τερματισμό του 15ετούς λιβανέζικου εμφυλίου, με τη συνθήκη του Ταϊφ, που εντέλει ανέδειξε τη Χεζμπολά ως τη μόνη ένοπλη στρατιωτική δύναμη στο Λίβανο, κυρίως λόγω της άρνησης αφοπλισμού ελέω των διενέξεων με το Ισραήλ που κατείχε εδάφη στο νότιο τμήμα της χώρας.

Μετά την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από το Λίβανο όμως το 2000, οι φωνές για τον αφοπλισμό της Χεζμπολά πύκνωσαν, αλλά οι δεσμεύσεις που είχαν δοθεί δεν τηρήθηκαν, με αποτέλεσμα να ψυχραθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με τους Σαουδάραβες ουσιαστικά να κατηγορούν τις κυβερνήσεις του Λιβάνου πως έχει μαλθακή αντιμετώπιση προς τη Χεζμπολά, γνωστή για τις σχέσεις της με το Ιράν και τους …αγιατολάδες, μέγιστους εχθρούς των Σαουδαράβων. Και είχαμε και περαιτέρω όξυνση όταν ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Χαρίρι, παραιτήθηκε το 2007 ανακοινώνοντάς το επί σαουδαραβικού εδάφους, καταγγέλλοντας τη Χεζμπολά, το Ιράν και μιλώντας για σχέδια δολοφονίας του!

Ακολούθησαν δηλώσεις του προέδρου Αουν για απαγωγή του Χαρίρι από Σαουδάραβες, η διπλωματική κρίση έκανε απανωτά limit up και απειλήθηκε πόλεμος, με τις σχέσεις να μην έχουν ακόμα αποκατασταθεί πλήρως!
Ξεφύγαμε, όμως, για μπάλα και για στοίχημα δεν μιλάμε εδώ;  

Από το 2015 στον πάγκο του Λιβάνου ο Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς.

Πάνε 19 χρόνια από όταν ο Λίβανος έπαιξε τελευταία φορά σε τελική φάση Ασιατικού Κυπέλλου. Ηταν το 2000 όταν έδωσε το παρών για παρθενική φορά στο τουρνουά. Και όχι μετά από πρόκριση εντός γηπέδων, αλλά σαν διοργανώτρια χώρα. Και τότε κατέληξαν 10οι στους 12 οι Λιβανέζοι! Αυτή είναι, όλη κι όλη, η εμπειρία που καταγράφεται στο κοντέρ της ομάδας του άλλοτε κόουτς της Παχτακόρ Τασκένδης, του Μαυροβούνιου Μιόντραγκ Ραντούλοβιτς.

Αντίπαλος του Λιβάνου απόψε, η Σαουδική Αραβία του Χουάν Αντόνιο Πίτσι, μουντιαλική ομάδα μεταξύ άλλων, με νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου προ 7μήνου, τρεις φορές πρωταθλήτρια Ασίας (1984, 1988, 1996) και άλλες τόσες φιναλίστ (1992, 200, 2007), ενώ συμμετέχει στις τελικές φάσεις του θεσμού ανελλιπώς από το 1984 που πρωτοέπαιξε στη διοργάνωση, για να γίνει έκτοτε μία από τις πλέον πετυχημένες εθνικές της Ασιατικής συνομοσπονδίας.

Παρένθεση. Αφού σημειωθεί πως ο νικητής του ομίλου αυτού θα αντιμετωπίσει τον 2ο του 4ου ομίλου, ήτοι έναν εκ των Ινδίας, Ταϊλάνδης (ή Μπαχρέιν) και ο δεύτερος θα πέσει μάλλον πάνω στα γηπεδούχα Εμιράτα, να διευκρινίσουμε πως στα κριτήρια ισοβαθμιών, μετά τα μεταξύ ισοβαθμούντων ματς και τα γκολ αυτών, ακολουθεί η συνολική διαφορά τερμάτων. Κλείνει η παρένθεση.

Οι Σαουδάραβες, με ισχυρό σκελετό από την ομάδα του Μουντιάλ, και επιπλέον ιδιαίτερα πετυχημένων προσθηκών του Πίτσι, δείχνουν να είναι κάτι παραπάνω από 5ο-6ο φαβορί του 15,00 και για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερο μονοπάτι στη συνέχεια θα επιδιώξουν την πρωτιά στον όμιλο, με τη διαφορά τερμάτων ζητούμενο για πιθανή ισοβαθμία με το Κατάρ. Από την άλλη, οι Λιβανέζοι, αν θέλουν να παίξουν ρέστα για κάτι καλό σε αυτό το τουρνουά, μετά την φουλ άμυνα και την ήττα της πρώτης αγωνιστικής, είναι αναγκασμένοι να ρισκάρουν, κάτι που εκτιμάται που τους καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους κόντρα σε καλοδουλεμένες ομάδες με κορμό παικτών που έχουν “βρεθεί” μεταξύ τους σε ακόμα δυσκολότερες συνθήκες.

Η νίκη της Σαουδικής Αραβίας δίχως να δεχτεί γκολ στο 2,10 της Betshop φαντάζει ως κορυφαία επιλογή από το εν λόγω ματς, ενώ και με τη διαφορά τερμάτων ζητούμενο, το διπλό στο ασιατικό -1 γκολ για 1,76 στη Winmasters έχει αναμφίβολα αξία!

Και ας επαναληφθεί, χωρίς φόβο και πάθος. Το 15,00 του Stoiximan για κατάκτηση της Σαουδικής Αραβίας, ΔΕΝ είναι σωστά βγαλμένη απόδοση. Είναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ αν μη τι άλλο! Ακόμα και για να μην το περιμένει, αλλά για να το πουλήσει αργότερα κανείς…

Έφτιαξε ομάδα που έχει… ψύχωση με το σκοράρισμα ο Κάτανετς.

*** Στα δύο ματς του 4ου ομίλου οι αποδόσεις μιλάνε από μόνες τους. Βιετνάμ – Ιράν και Υεμένη – Ιράκ, άσοι του 14,00 και διπλά που ακόμα κι αν τα πιάσει κανείς, θα …πληρώσει, δεν θα πληρωθεί! Καμία συζήτηση για σημεία σε τέτοια παιχνίδια ασφαλώς, αλλά αν κάτι προκαλεί εντύπωση είναι το αρκετά υψηλό για τα δεδομένα του ματς Over 2,5 της αναμέτρησης του Ιράκ με την Υεμένη. Ο Σρέτσκο Κάτανετς έχει φτιάξει ομάδα που σπανίως δεν σκοράρει, έχει… ψύχωση με το γκολ. Ενώ το ότι παραβιάστηκε η εστία των Ιρακινών (δις μάλιστα) από το Βιετνάμ, δεν αποδυναμώνει, αλλά ισχυροποιεί την αίσθηση πως το 1,84 του Over 2,5 στην Betshop είναι απόδοση λάθος, προς τα πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ TIPSTERS